עוגת לוטוס עם ביסקוויטים של עדיקוש
עוגת ביסקוויטים היא זיכרון הילדות של כולנו. אין ילד או מבוגר שיכול לעמוד בפני השילוב הזה של ביסקוויטים רכים ומתוקים, שכבות של קרם עשיר ומפנק,
דפי אורז ממולאים דג וירקות של דביר בר – מתכון ללא גלוטן
חבר משותף של דביר בר ושלי הוא השף ישראל אהרוני שבדיוק חגג לאחרונה יומולדת 70. המפגש הראשון היה בבית של דביר שבו בישלנו כולנו יחד
סביצ׳ה סלמון ומלפפונים של אליטה אופק
עוד מתכון דג מטריף מסשן הבישולים של אליטה אופק ושלי. הפעם, סביצ׳ה סלמון ומלפפונים. כמו כל המתכונים של אליטה, מדובר רק בכמה דקות של עבודה,
טרטר ספייסי טונה של אליטה אופק – לכבוד הקיץ שהגיע
חם בחוץ. ממש. וכשחם לנו הגוף מבקש אוכל קל, קריר ונעים. ואם כבר אז רצוי במינימום עבודה ובהרבה סטייל. ואם אמרנו קליל, ובסטייל, אמרנו אליטה.
חטיף שעועית ירוקה בטמפורה עם רוטב צ׳ילי
החברים שלי בשופרסל גרין איתגרו אותי להכין נישנוש קטן בריא ומגניב. ובגלל שאני ממש אוהב שעועית ירוקה, החלטתי שזה יכול להיות כיף גדול להפוך אותה
סלמון בציפוי פנקו ותבלינים לצד רוטב טרטר
יש מנות שעושות מלא רושם ויש מנות שפשוט עושות חשק לזלול! המתכון הבא הוא כזה בול. סלמון בציפוי פנקו ותבלינים עם רוטב טרטר משגע ליד.
עגבניות ממולאות בקציצות דגים על צזיקי
ממולאים זו טכניקה שאני מת עליה. מסתירים את המנה במעטפת שאמורה להיות הפנים של המנה עצמה. במקרה הזה ספציפית: עגבנייה ממולאת קבב דג, העגבנייה ממש
ספגטי עגבניות, חצילים ומוצרלה
עצמו עיניים והקשיבו היטב למילים הבאות: עגבנייה, חציל, מוצרלה. שיקום מי שלא הרגיש לרגע את ארץ המגף בועטת בו בכל הגוף ובלוטות הטעם. ואפילו הרשתי
סלט קולסלאו אסייאתי
קולסלאו זו אחת המילים שאני אוהב להגיד למוּן וריי שנמצאים בדיוק בשלב ההתפתחותי שגורם להם לחזור אחרי בניסיון ללמוד את המילה. אחרי דובדבן זו המילה
סלט וולדורף
סלט וולדרוף זו מנה שכל אחד שגדל בשנות השמונים מכיר, וכמו הרבה דברים מהאייטיז ביצוע גס ומעט רשלני זיכה את המנה ביחסי ציבור רעים. אבל
לביבות בטטה של מון וריי
לביבות בטטה, הכתומות והמתקתקות האלה, הן חביבות הילדים, מאכל שפעוטות יכולים להחזיק ביד ולאכול בכיף ובתחושת עצמאות. אחרי שהם הולכים לישון אבא ואמא יכולים לאכול
סלט חסה ותפוחים מקורמלים
הגיע הזמן לעשות סדר במנה הזו, כי יש לי תחושה שעשינו מהכל סלט (מת על משחקי מילים טיפשיים) סלט זה לא סתם מנה שמונחת לצד
סלט סלק עם טוויסט פיקנטי
סלקים צלוייים, גרגירי כוסברה קלויים וג׳ינג׳ר קצוץ נכנסים לבר. סתם, עזבו בדיחות ותקשיבו לי ברצינות. זה לא סתם עוד סלט סלק. הוא עשיר, בריא, עוקצני,
קרוקט תירס
קרוקט זה בעצם שם שמתאר פינוק קראנצ׳י שרק מת להתפוצץ לכם בפה, ולמלא אתכם בכל טוב. קרוקט זה בעצם כדור בשמל מתובל בהמון דברים טעימים
קיש ארטישוק
משום מה יש לקיש שם רע. סוג של מאכל שאריות שמערבבים ודוחפים לתנור, ויודעים מה? לרוב זה באמת ככה. החלטתי להוכיח לכל הספקנים והספקניות שבניכם
מק אנד צ'יז
פסטה אוהבים? אוהבים! רוטב גבינות כמו מוצרלה וצ׳דר אתם אוהבים? אוהבים! אז טוסו למטבח ובעוד כעשר דק תתפנקו גם אתם ממתכון של מק אנד צי׳ז
לזניה עדשים צמחונית
כולם אוהבים לזניה. איך אפשר שלא? שכבות פסטה דקיקות ששוחות ברוטב עגבניות, ומעליהן קרם בשמל שלוקח דקה להכין וכמובן, כמעט שכחתי מוצרלה שנמתחת לשמיים. אה,
בויוס תרד וריקוטה לצד סלט פרשי
מנה שנמצאת אצלנו בכל יום שבת- פק״ל. בויוס תרד וריקוטה שתתענגו על כל ביס ממנו. מגישים לצד סלט פרשי שלא תגידו שאני מביא לכם רק בצקים. בתיאבון 🙂
קלצונה ארבע גבינות
קלצונה הוא מאפה כיס איטלקי, שמכינים מבצק פיצה וממלאים בכל מה שרוצים. כאן מילאתי אותו בארבע גבינות דשנות וארומטיות במיוחד. קלצונה ארבע גבינות חומרים למאפה
לביבות קישואים וגבינות
אני אוהב לביבות. כל סוגי הלביבות. לביבות קישואים וגבינות זו מנה שנולדה בכלל בטעות, תיכננתי להכין קיש קישואים עשיר בגבינות אבל שהמסה נחה לה בקערה
טירמיסו מלחם קסטן
טירמיסו – הקינוח האיטלקי הכי אהוב וגם הכי מוכר (אחרי הגלידה). הסיפור מאחורי שם המנה, שכבר מזמן הפך לקלישאה (טירה-מי-סו), כנראה מרמז דווקא על הדרך
גרבלקס סלמון וסלק
ייבוש דג במלח היא שיטת השימור העתיקה בעולם, והמוצלחת ביותר. כל מה שצריך זה דג טרי ומלח, שכן מלח (וסוכר שהתווסף בהמשך לאיזון המליחות) הם
פסטיצ׳יו סלק וגבינות
מאפי הפסטה הם הזדמנות נפלאה להשתמש בשאריות של פסטה, קצוות של גבינות וירקות צלויים בסגנון אנטיפסטי. לכן כמות הפסטה במתכון, סוג הגבינות ואפילו הסלק –
קיש ללא גלוטן – וישיסואז
הקלתית עשויה מרושתי – לביבת תפ״א פריכה וזהובה והמלית כוללת כרישה, קרם פרש ועירית. מחווה למרק הקלאסי, המבוסס על תפוחי אדמה וכרישה. קיש ללא גלוטן
סנדו סלק קממבר
נא להכיר: סנדו, כריך יפני. שזה אומר כריך אנין, מוקפד, אסתטי ומושקע. מכינים אותו בדרך כלל מלחם חלב יפני ובמקרה שלנו מלחם קסטן משובח. בין
לחם קסטן של האופה אלי אברהם (לחמא)
אלי הוא אופה מחונן, אחד מן האופים הטובים ביותר שפועלים בישראל. מצטיין בית הספר לקונדיטורים NYRS בניו יורק ומי שעומד מאחורי רבים מהלחמים היותר טובים,
לאבנה ביתית
3 מוצרים, 6 שעות ולאבנה צחורה אחת, שתכינו בעצמכם ותגישו לשולחן החג בגאווה גדולה. המאכל הדרוזי הראשון שאנחנו מכירים כילדים הוא לאבנה. הגבינה הטעימה והחמצמצה,
דג במעטפה אישית – אום פפיוט
דג במעטפה היא השיטה הכי מוצלחת שאני מכיר, להכנת מנה אישית של דג לאירוח. תמיד מצליח, אף פעם לא מתייבש. אפשר לגוון עם התוספות והתיבול.
בצק פיצה נפוליטנית של האופה אלי אברהם (לחמא)
אלי הוא אופה מחונן, מצטיין בית הספר לקונדיטורים NYRS בניו יורק, מי שעומד מאחורי רבים המאפים הטובים, שנמכרים היום בארץ וגילוינאות, הוא גם שותף לדרך וחבר
רביולי במילוי לאבנה וזעתר טרי
להכין רביולי בבית זה לא כל- כך מורכב כמו שזה נשמע וכמו שאנשים מפחדים מזה. לפעם ראשונה- הייתי הולך על רביולי במילוי לאבנה עזים וזעתר טרי. חובה
סלט בורגול וחמוציות
סלט בורגול וחמוציות עם ערימות עשבי תיבול, קצת חריף ומלא לימון. טעמתי אותו כשהייתי ילד ומאז הפך להיות בין הסלטים האהובים עליי.
סלט פתיתים קר- הכוכב של הקיץ
מזג האוויר כבר ממש מתחמם ומרגישים את הקיץ מעבר לפינה. זה נראה לי כמו הזמן המדוייק להכין סלט פתיתים קייצי ומרענן, אין מתאים מזה 🙂
בורקס יופקה ושמרים פקיילה של דוכן לחם
יונתן הלר בעל המאפייה המדהימה והמגוונת הזו, הזמין אותי לדוכן שלו והכין איתי בורקס מבצק יופקה ושמרים פקיילה מטורף. רוצים להכין גם?
חצ׳פורי ופנובני היישר מהגרוזינית של ללי
ללי אישה מטריפה. מעבר לצ׳ייסרים שלא הפסיקה להעביר אליי והחום שלא הפסיקה להרעיף- לימדה אותי להכין אצ׳רולי חצ׳פורי ובנובני מהסרטים!
בצק ממולא בשוקולד עשוי במנגל
פורסם בשיתוף: ערוץ האוכל הכנתם גם? שתפו אותי באינסטגרם בצק ממולא בשוקולד עשוי במנגל מרכיבים: 1 ק״ג קמח 3 כפות שמרים יבשים 600 מ״ל מים
קישואים בכורכום שאתם חייבים לנסות
קישואים בכורכום שלא מרמזים אפילו טיפה על כמה הדבר הזה טעים. יתאים בול כמנה ראשונה לחלוקה, וגם סתם לעצמכם. עדיף, יישאר לכם יותר.
כרוב ממולא צמחוני
הנה ההזדמנות שלכם להעלות את מעמדכם בבית ולהכין סיר מושלם של כרוב בלאדי ממולא בדברים טובים, והוא אפילו צמחוני! יאללה לעבודה
שווארמה דג בצזיקי של קישואים
שווארמה דג שנותנת פייט רציני לשווארמה המקורית. פיתה חמה שאפיתם, צזיקי קישואים, דג בתבלינים מהממים- ויש לכם פיתה מושלמת מהאגדות. בתיאבון!
סוכריות פסטה במילוי פולנטה מדהימה
סוכריות פסטה במילוי קרם פולנטה מדהים! המנה המרשימה ממסעדת השולחן בקרוב תככב אצלכם ותגנוב את ההצגה. אתם מוכנים לזה?
ספרינג רול צבעוני שיקשט לכם את השולחן
ספרינג רול צבעוניים במילוי כל-מה-שאתם-אוהבים. מנה קלילה וכיפית, גם להכנה וגם לאכילה, שתשדרג לכם את השולחן ותקשט בצבעים מרעננים 🙂
מקלובה צמחונית לצד סלסת עשבים
המאכל המסורתי שכל משפחה מביאה עימה את הגרסה המיוחדת שלה: מקלובה. והנה הגרסה שלי, לא בטוח אם אני אובייקטיבי אבל זה טעים ממש…
ריזוטו דלעת הכי קרמי שיש
זוכרים את המתכון לריזוטו פתיתים ופטריות? אז לא כזה. הפעם עשיתי ריזוטו דלעת אמיתי כמו שריזוטו אמור להיות. יודעים מה? קבלו ריזוטו כתום. בתיאבון
לחם יוגורט במחבת- הכי זריז שתכינו
דמיינו. שבת בבוקר, בא לכם להתפנק בארוחת בוקר שווה, אבל אתמול גמרתם את כל החלה. כנסו למטבח, עוד 10 דקות יש לכם לחם יוגורט רך עם מלא עשבי תיבול
תותים במסקרפונה בתוספת בלסמי מצומצם – הקינוח הכי חגיגי
הקינוח הכי יפה וחגיגי בעיניי זה תותים במסקרפונה. קרם עשיר מקושט בקולי תותים טריים וזילוף בלסמי מצומצם שאסור לוותר עליו!
עוגת גבינה אפויה של סבתא שרה
אין סוף לסוגי עוגות הגבינה שיש בעולם הזה. אבל באובייקטיביות אני סבור כי עוגת גבינה אפויה של סבתא שרה זכרונה לברכה- הייתה הטעימה מכולן.
לביבות תירס טבעוניות האהובות על מון
אם אתם מחפשים מתכון סופר פשוט להכנה, שהתוצאה בכלל לא משקפת שהוא כזה כי זה פשוט כל כך טעים, לביבות תירס טבעוניות הן בדיוק בשבילכם 🙂
סלט חסה קלאסי ברוטב ויניגרט תותים של טטי
עוד מתכון לסלט חסה אתם חושבים? הפעם עם טוויסט של רוטב ויניגרט תותים פשוט ונפלא שיהפוך להיות סלט הבית אצלכם בארוחות הבאות. מבטיח לכם.
סלט ברוקולי ואספרגוס בטחינת שקדים מתקתקה
כשזו עונת האספרגוס יש כמה דברים שחייבים להכין. אחד מהם הוא סלט ברוקולי ואספרגוס, עם טחינת שקדים מתקתקה שמקפיצה את הסלט ונותנת לו טוויסט משגע.
בורקס פטריות וגבינות שיש במקרר
לא תמיד יש לי את כל המרכיבים בבית, כפי שנהוג לחשוב על מטבח ביתי של שף. אבל חשקים פתאומיים- יש לנו בשפע. והפעם: בורקס פטריות משפחתי הכי טעים שיש.
סוכריות דלעת המיתולוגיות
סוכריות דלעת שהפכו מיתולוגיות עוד אז בשנת 2011, בימי מסעדת השולחן האהובה. עכשיו אפשר להכין אותן גם בבית, עם כל השלבים וההוראות המדוייקות.
סלט כרוב ונבטים ברוטב שעוד לא הכנתם
סלט כרוב ונבטים כזה אתם פשוט חייבים להכין. והרוטב? הכי טעים בעולם. היכנסו למתכון של סלט כרוב לבן וכרוב אדום עם עוד גודיז ורוטב משגע!
כדורי פירה וצ'דר בדיוק כמו בסוסו
באמת, אבל באמת שאין לכם מושג כמה כדורי פירה וצ׳דר טיגנתי בחיי. מי חשב שזה יתפוס ויהפוך לתוספת הכי מבוקשת ליד ההמבורגר? קבלו את המתכון מהסוסו!
מרק כתום וגם: קרקר מדף אורז
אני נוטה שלא לסווג אוכל לפי הצבע של הגלם המרכזי בו, אבל בינינו, אין דבר שמגרה ומפעיל את בלוטות הטעם שלנו יותר מאשר צמד המילים מרק כתום.
סלט תירס גילי בוויניגרט פטפוט
מחפשים סלט קליל, קייצי, מרענן, מתקתק וכיפי? זה בול בשבילכם. סלט תירס מזן גילי המוכר בזכות המתיקות שלו, בוויניגרט פטפוט שמשתלב מושלם עם התירס.
מרק פלפלים הכי טעים שיש
אין תחליף לפלפלים שנקלו על אש גלוייה- טעם ממכר ועמוק שמהווה שדרוג לכל מנה שכוללת פלפלים. והפעם- מרק פלפלים קלויים הכי טעים שיש- הוא באמת כזה.
רביולי חצילים קלויים וריקוטה טרייה
מתכון של רביולי גבינה עם חצילים קלויים. מנה ביתית ואיטלקית שגונבת את ההצגה בכל ארוחה ואפילו לא דורשת הכנת רוטב מורכב. היכנסו למתכון!
ניוקי א-לה רומנה ברוטב פטריות
מתכון של ניוקי א-לה רומנה ברוטב פטריות ופרמז׳ן שמתאים כמנה למרכז השולחן, כמנה עיקרית וכמנת חג מהממת. מנה קלה יחסית לשם המאיים שלה 🙂
בורקס פילו ודג עם תפוח אדמה ולימון כבוש בקלי קלות
בורקס דג מופלא עם תפוחי אדמה, לימון כבוש, עלי טימין, שום, כוסברה ועולם שלם שנכנס לתוך בצק פילו מצונן של שימרית שלא צריך להמתין שיפשיר!
פסטה ברוטב עגבניות שרי – המתכון ששבר את הרשת
ספגטי ברוטב עגבניות שרי אמיתיות כל כך טעים וכל כך פשוט שלא תבינו איך השתמשתם ברוטב מקופסאות שימורים. המתכון מתאים לחבילת ספגטי.
ניוקי ביתי בקרם עגבניות אמיתיות שתמיד מנצח
המדריך לניוקי הביתי שיוצא במרקם המושלם עם רוטב עגבניות אמיתיות שתמיד יוצא הכי טעים שיש ולא משאיר מקום לטעויות.
ריזוטו פתיתים עם פטריות ופרמז׳ן שאי אפשר שלא לאהוב
מנת ריזוטו פתיתים עם מגוון של פטריות טריות, שמנת ופרמזן שאין אחת ואחד שלא מתאהבים בה. מנה כייפית, קלה טעימה בטירוף