גרבלקס סלמון וסלק

ייבוש דג במלח היא שיטת השימור העתיקה בעולם, והמוצלחת ביותר. כל מה שצריך זה דג טרי ומלח, שכן מלח (וסוכר שהתווסף בהמשך לאיזון המליחות) הם חומרי שימור. יש להם את היכולת לעצור את תהליך הקלקול של המזון על ידי ייבוש הנוזלים.
גרבלקס סלמון מעולה לכריכים, להגשה לצד קיש או סלט.

גרבלקס סלמון
צילום: סופגי

גרבלקס סלמון וסלק

חומרים ל-750 גרם גרבלקס:
1 ק"ג פילה סלמון ללא עור
1/2 ק"ג מלח דק
1/2 ק"ג סוכר
2 סלקים טריים קלופים ומגוררים על פומפייה דקה
צרור שמיר קצוץ

אופן הכנה:

  1. מערבבים מלח וסוכר. מסדרים חצי מהתערובת בתבנית ומניחים עליה את נתח הדג.
  2. מהדקים את הסלק המגורר על הסלמון בעזרת הידיים. מפזרים את המחצית השנייה של תערובת המלח.
  3. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-24 שעות. הופכים את הנתח בתבנית כל 6 שעות.
  4. כשהמרקם של הדג עשוי לטעמכם, מסלקים את תערובת הכבישה, שוטפים ומייבשים בעזרת נייר סופג. שומרים בקופסה עד חודש במקרר.
צילום: סופגי
גרבלקס מתכון
צילום: סופגי

 

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סלט בטטות וקישואים חם

קבלו את המתכון לסלט בטטות וקישואים חם מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

פתיתים אדומים

פתיתים אדומים

פתיתים אדומים הכי טעימים שיש בעולם. סמכו עלי. פתיתים אדומים מצרכים: 1 בצל סגול פרוס דק 5 שיני שום פרוסות 1 חבילה רסק עגבניות 1

טורטיה ללא גלוטן

טורטיה ללא גלוטן וקטוגנית

טורטיה בשר זו האחות החושפנית של העראייס האהוב, אבל את האופציה להכין את המנה עם טורטיה ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא פחמימות, מותאמת למי ששומרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)