מרק כתום וגם: קרקר מדף אורז

כבר אמרתי כמה אני אוהב מרקים?
נראה לי שרק איזה 100 פעם.
תאמינו לי, הזיכרון כבר לא אותו דבר בגיל 40.

בדרך כלל, אני נוטה שלא לסווג אוכל לפי הצבע של הגלם המרכזי בו.
אבל בנינו,
אין דבר שמגרה ומפעיל את בלוטות הטעם שלנו יותר מאשר צמד המילים "מרק כתום".

אז למה לי לחפש עכשיו איזה שם חלופי למרק המושלם הזה?
וחוץ מזה, בחורף תמיד יש לי מרק על הגז. נראה לכם שאני אתחיל לסבך את מון וריי עם אלף שמות שונים למרקים? עדיין לא.

המרק מושלם להגשה כמנה ראשונה, כארוחת ערב וגם צהריים ביום סגריר. אפשר גם בקיץ, אבל בחורף זה כיף פי 2.

 

הכנתם כזה? תתייגו אותי באינסטגרם

צילום: שירן כהן שי

מרק כתום וגם: קרקר מדף אורז

מרכיבים:

2 גזרים
2 בטטה
1 דלעת
2 ענפי סלרי
2 בצלים יבשים
3 ענפי טימין
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס יין לבן
מיכל שמנת מתוקה/ מיכל קרם קוקוס

לקרקרים
דפי אורז
ביצה טרופה
שומשום שחור ולבן
מלח גס

צילום: שירן כהן שי

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. חותכים את הגזרים, בטטות, דלעת, סלרי והבצלים לקוביות קטנות ומניחים אותם בתבנית המתאימה לתנור.
  3. מתבלים בשמן זית, מלח פלפל וטימין, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 45 דקות.
  4. לאחר 45 דקות מגבירים את החום ל220 מעלות ומפעילים גריל עליון, מסירים את המכסה וצולים כ15 דקות עד שהירקות משחימים.
  5. מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור עם מגבת ויוצקים רבע כוס יין לבן, מגרדים היטב את הירקות מהתבנית ומעבירים את הכל לתוך מעבד מזון וטוחנים היטב היטב.
  6. מחזירים חזרה לתבנית ומוסיפים לבחירתכם- שמנת מתוקה או מיכל קרם קוקוס, מערבבים היטב ושומרים על חום נמוך עד להגשה.

אופן הכנת הקרקרים:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. משרים דף אורז במים חמימים ל20 שניות ומעבירים למשטח נקי או מגבת.
  3. מקפלים כל דף לצורת מלבן.
  4. מורחים בביצה, ומפזרים שומשום שחור ולבן, מעט מלח גס
  5. מסדרים את הקרקרים בתבנית ומכניסים לתנור לאפייה של 12 דקות עד שהקרקר מתקשה.
  6. מוציאים ואוכלים מיד (לא ניתן לשמור אותם).

 

צילום: שירן כהן שי
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

הכנת לימון כבוש

הכנת לימון כבוש

יש טריק פשוט וקל להכנת לימון כבוש וכבר אספר לכם אותו, אבל קודם תדעו שאני לא משקר. שירנקה מאוהבת בלימונים. לימון זה המתחרה הכי גדול

לביבות קישואים וגבינות

לביבות קישואים וגבינות

אני אוהב לביבות. כל סוגי הלביבות. לביבות קישואים וגבינות זו מנה שנולדה בכלל בטעות, תיכננתי להכין קיש קישואים עשיר בגבינות אבל שהמסה נחה לה בקערה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)