כדורי פירה וצ'דר בדיוק כמו בסוסו

באמת, אבל באמת שאין לכם מושג כמה כדורי פירה וצ׳דר טיגנתי בחיי.
מי חשב שזה כל-כך יתפוס ויהפוך לתוספת הכי מבוקשת ליד ההמבורגר בסוסו?
כשפתחתי את הסניף הראשון של סוסו, אי שם בדצמבר 2016, התחלתי לחשוב על כל התוספות שארצה ליד ההמבורגר.
כמובן שהקלאסיות הן בלתי מנוצחות, פוטטוז, צ׳יפס, צ׳יפס בטטה, צ׳יפס מעורב ויש עוד.
אבל עלה לי לראש הרעיון הזה והייתי חייב לנסות.
מאז כבר כולם יודעים מה זה כדורי פירה צ׳דר.
וכמו שאמרתי בהתחלה, טוגנו כבר אלפי אלפי כדורים. אבל לא יודע למה, למנה הזו תמיד תישאר פינה חמה אצלי בלב.
כי בואו, יש יותר טעים מפירה מטוגן?

 

אם אתם מנסים את הקסם הטעים הזה בבית (כדאי לכם), צלמו ותתייגו אותי באינסטגרם!

כדורי פירה וצ'דר בדיוק כמו בסוסו

מרכיבים:

למלית
5 תפוחי אדמה בינוניים בגודלם
1 שקית מלח גס
1/4 כוס שמן זית
3 בצלים לבנים גדולים קצוצים
1 ביצה
5 כפות קמח
מלח 

לציפוי פריך
3 כוסות פרורי לחם
1 כוס קמח לבן
3 ביצים טרופות

לרוטב צ'דר
200 גרם צ'דר מגוררת
50 גרם מוצרלה יבשה מגוררת
1 מיכל שמנת מתוקה 38%

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל190 מעלות מצב טורבו.
  2. מרוקנים שקית מלח גס על נייר אפייה בתבנית, ומסדרים עליו את תפוחי האדמה. 
  3. מכניסים לתנור ל45 דקות עד שעה והכי חשוב- עד שהקליפה מתפצלחת ובשר תפוח האדמה מבצבץ קלות. בודקים שהם התרככו כראוי ושולפים מן התנור.
  4. מקלפים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה חלק.
  5. יוצקים את שמן הזית למחבת ומתחיל לטגן את הבצל. מתחילים על אש למשך 3 דקות עד שהשמן מתחיל להתחמם, ואז מנמיכים את האש ומטגנים את הבצל לאט לאט (סבלנות, זה תהליך של 45 דקות. ערבבו את הבצל כל כמה דקות) ממשיכים כך עד שכל הבצל מתקרמל ומקבל גוון חום זהוב, ומסירים מהאש. 
  6. מערבבים את הבצל (המסונן) עם פירה תפוחי האדמה.
  7. מוסיפים לתערובת את הביצה ומערבבים לאיחוד.
  8. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים עד לקבלת בצק נעים וחלק למגע.
  9. מסדרים קערה עם קמח, קערה עם ביצים טרופות וקערה נוספת עם פירורי הלחם.
  10. יוצרים מהבצק וטובלים אותו קודם בקמח, לאחר מכן בביצים ואז בפירורי לחם וחוזרים על הטבילה בביצה ופירורי הלחם פעם שנייה (ללא הקמח).
  11. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר.
  12. כשהשמן חם מניחים בעדינות 6 כדורים ומטגנים לפריכות במשך שתי דקות. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים ומעבירים לנייר סופג.


רוטב צ'דר
בסיר מחממים שמנת ומוסיפים את הגבינות. מערבבים בעזרת מטרפה להמסת הגבינות ויצירת רוטב חלק.
חשוב לבצע את התהליך על להבה חלשה מאד בכדי לא לשרוף את השמנת.

לשדרוג
ניתן להוסיף כוס צ'דר אנגלי מגוררת או כוס מוצרלה יבשה מגוררת למלית הפירה, לערבב יחד וליצור כדורים.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

פוקצ'ה ללא לישה

פוקצ'ה ללא לישה

ביום רביעי, שבוע הבא, אני הולך לעשות ערב איטלקי מהמם לנערות ונערי כפר עזה שפונו לשפיים. החלטתי שמעבר לפסטות ופיצות ועוד קלישאות איטלקיות מנצחות, אלמד

פשטידת פסטה

פשטידת פסטה

אין לי מושג למה פשטידת פסטה קיבלה דימוי שלילי, ואין לי מושג למה תמיד זה מופיע בתפריט של מסיבת רווקות, דבר אחד אני כן יודע:

צ׳יפס של פלאפל

צ׳יפס של פלאפל

בכלל תיכננתי להכין גראטן מהמם, אבל ימי שישי עד הגעת הילדים לחיים שלנו, היו מוקדשים או לבורקס בשר בשוק הכרמל או לפלאפל של ג׳וני בטשרניחובסקי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)