לביבות תירס טבעוניות האהובות על מון

צילום: סופגי

איך נולדו לביבות תירס טבעוניות?
לפני כמעט שנה,
כשהקורונה הפציעה לחיינו, הזמינה אותי אורי שביט (הלא היא העומדת מאחורי ״טבעוניות נהנות יותר״) לבשל מנה אחת מהצומח, שתהיה כיפית, קלילה ואם אפשר גם פשוטה להכנה זה נפלא.

אז נסיתי קצת לחשוב, ומפה לשם נזכרתי במנת תירס פשוטה פשוטה, שאכלתי לפני המון שנים בטיול ארוך בתאילנד.
התירס היה מתקתק עם נגיסות כיפית ממש.
מתוך כל הסיפורים והזכרונות אליהם גלשתי תוך כדי המחשבה, החלטתי להכין לביבות תירס טבעוניות.

הלביבות האלו עם הזמן ועם ההתפתחות של התאומים, הפכו ללביבות האהובות על מוני.
היא יכולה לחסל את כל מה שאני אניח מולה.
אז אם במקרה יש לכם ילד שלא אוהב אוכל וזה הופך להיות טקס בעייתי, נסו הלביבות האפויות. אולי זה יפתור משהו 🙂

 

הלביבות מסתדרות מהמם לצד הסלט כרוב ונבטים!

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

צילום: סופגי

לביבות תירס טבעוניות האהובות על מון

מרכיבים: (לכ-12 לביבות)

1 כוס גרגירי תירס מופשרים, טריים או מקופסא
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס מים
1/4 כפית פלפל שאטה גרוס
1 כף בצל סגול, קצוץ דק
1 כף עירית, שום ירוק או בצל ירוק, קצוצים
מלח
שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הלביבות בקערה ומניחים למשך כ-5 דקות.
  2. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי-עמוק. מניחים כף אחרי כף מהבלילה בשמן החם באופן מרווח (ניתן להיעזר ב2 כפות) ומטגנים 2-3 דקות עד שהצד התחתון שחום ופריך והצד העליון כמעט התייבש.
  3. הופכים לצידן השני ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לנייר סופג וממשיכים כך עם יתר הבלילה.
  4. מעדיפים לאפות? אחלה, מחממים תנור על 200 מעלות. מרססים נייר אפייה בשמן ומסדרים את הלביבות כף אחרי כף על הנייר. מרססים בשמן ומכניסים לתנור ל10-15 דקות עד שהן מזהיבות.

 

פורסם לראשונה בבלוג של אורי שביט.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

פנקייק עננים

פנקייק עננים

ב- 2009 יצא הספר הראשון שלי ״מטבח ישראלי״ והוא כולל בתוכו מתכון לפנקייק ברוטב חלבה ושוקולד לבן שזה החיים, ומאז אין שבוע שלא מבקשים ממני

בשר מפורק ברוטב ברביקיו

בשר מפורק ברוטב ברביקיו

אין דבר יותר טעים מבשר מפורק. נתתי לכם כבר לא מעט מתכונים לבשר כזה, אבל המתכון הבא פשוט וקל במיוחד. שלושה מרכיבים: בצל, בשר ורוטב

6 תגובות

  1. היי, אפשר לאפות במקום לטגן? ומה אפשר להחליף במקום התירס (אפונה, קישואים…)
    תודה!

  2. אני רוצה להכין עם קמח תפוחי אדמה, אבל עם חצי כוס מים זה יוצא נוזלי ולא קרמי כמו עם קמח חיטה. מה המינונים שאתה ממליץ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)