פסטיצ׳יו סלק וגבינות

מאפי הפסטה הם הזדמנות נפלאה להשתמש בשאריות של פסטה, קצוות של גבינות וירקות צלויים בסגנון אנטיפסטי.
לכן כמות הפסטה במתכון, סוג הגבינות ואפילו הסלק – הם בגדר המלצה, לא חייבים.
במקרה הזה ערבבתי את הסלק עם גבינות עיזים ארומטיות.

פסטיצ׳יו סלק וגבינות
צילום: סופגי

פסטיצ׳יו סלק וגבינות

חומרים לתבנית בקוטר 20 ס״מ:
חצי חבילת פסטה קצרה מבושלת
2 סלקים צלויים ופרוסים
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
2 ביצים גודל L
100 גרם גבינת עיזים רכה (בסגנון סנט מור)
50 גרם תום מגוררת
מלח

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מערבבים שמנת וביצים בקערה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים גבינות ומלח ומערבבים.
  3. מפזרים שליש מכמות הפסטה המבושלת בתבנית משומנת, מפזרים פרוסות סלק, יוצקים מתערובת השמנת וחוזרים על הפעולה. שימו לב, אם מערבבים הכל יחד המאפה יצבע כולו בסגול, וזה בסדר אם תרצו, אני העדפתי לשמור על הפסטה בהירה.
  4. אופים חצי שעה עד להתייצבות והזהבה.
פסטיצ׳יו
צילום: סופגי

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

עוגת גבינה אפויה כשרה לפסח

עוגת גבינה אפויה כשרה לפסח

עוגת גבינה אפויה של סבתא שרה ז"ל האהובה שלי. עוגה שהייתה מלווה אותנו כל השנה אפילו שהיא כשרה לפסח. היא טעימה, מתקתקה, זהובה, תפוחה, קלה

פאי רועים

פאי רועים

קבלו פאי רועים של אמא של שירנקה (ארגנטינאית מלידה) לרוב אנחנו מכירים את הגרסה האנגלית והכבדה של הבשר עם הפטריות, אבל פה מוותרים על הכל

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)