מאפי הפסטה הם הזדמנות נפלאה להשתמש בשאריות של פסטה, קצוות של גבינות וירקות צלויים בסגנון אנטיפסטי.
לכן כמות הפסטה במתכון, סוג הגבינות ואפילו הסלק – הם בגדר המלצה, לא חייבים.
במקרה הזה ערבבתי את הסלק עם גבינות עיזים ארומטיות.
פסטיצ׳יו סלק וגבינות
חומרים לתבנית בקוטר 20 ס״מ:
חצי חבילת פסטה קצרה מבושלת
2 סלקים צלויים ופרוסים
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
2 ביצים גודל L
100 גרם גבינת עיזים רכה (בסגנון סנט מור)
50 גרם תום מגוררת
מלח
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מערבבים שמנת וביצים בקערה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים גבינות ומלח ומערבבים.
- מפזרים שליש מכמות הפסטה המבושלת בתבנית משומנת, מפזרים פרוסות סלק, יוצקים מתערובת השמנת וחוזרים על הפעולה. שימו לב, אם מערבבים הכל יחד המאפה יצבע כולו בסגול, וזה בסדר אם תרצו, אני העדפתי לשמור על הפסטה בהירה.
- אופים חצי שעה עד להתייצבות והזהבה.
הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂
תגובה אחת
במה אפשר להחליף את גבינת העיזים?