פסטיצ׳יו סלק וגבינות

מאפי הפסטה הם הזדמנות נפלאה להשתמש בשאריות של פסטה, קצוות של גבינות וירקות צלויים בסגנון אנטיפסטי.
לכן כמות הפסטה במתכון, סוג הגבינות ואפילו הסלק – הם בגדר המלצה, לא חייבים.
במקרה הזה ערבבתי את הסלק עם גבינות עיזים ארומטיות.

פסטיצ׳יו סלק וגבינות
צילום: סופגי

פסטיצ׳יו סלק וגבינות

חומרים לתבנית בקוטר 20 ס״מ:
חצי חבילת פסטה קצרה מבושלת
2 סלקים צלויים ופרוסים
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
2 ביצים גודל L
100 גרם גבינת עיזים רכה (בסגנון סנט מור)
50 גרם תום מגוררת
מלח

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מערבבים שמנת וביצים בקערה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים גבינות ומלח ומערבבים.
  3. מפזרים שליש מכמות הפסטה המבושלת בתבנית משומנת, מפזרים פרוסות סלק, יוצקים מתערובת השמנת וחוזרים על הפעולה. שימו לב, אם מערבבים הכל יחד המאפה יצבע כולו בסגול, וזה בסדר אם תרצו, אני העדפתי לשמור על הפסטה בהירה.
  4. אופים חצי שעה עד להתייצבות והזהבה.
פסטיצ׳יו
צילום: סופגי

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סלט ירוק ברוטב אבוקדו וקוטג

סלט ירוק ברוטב אבוקדו וקוטג'

הייתי אחרי אימון ומת מרעב, אז התחלתי לחטט במדפים לדעת מה ישמש אותי היום לארוחת צהריים, וזה בערך כמו להיכנס לסופר כשרעבים או לשבת מול

בורקס בשר

בורקס בשר עם קציצות ופירה

בשוק הכרמל, בכניסה מכיוון אלנבי-שינקין, יש בורקסיה ששירנקה ואני נהגנו לתקוע בה פחמימות טעימות באמצע השבוע. בימי שישי בבוקר היה מופיע גם בורקס בשר. זה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)