מרק עוף עם קניידלך

בנוה איתן שבעמק המעיינות ישנו מקום מיוחד במינו בשם המרכז להנהגת הבריאות בהובלתו וניצוחו של אורי מאיר צ׳יזיק. מי שטרם שמע עליו זו ההזדמנות שלכם להכיר את אחד האנשים הכי ידענים ומבינים בהיסטוריה ובפוליטיקה של המזון. האיש שקורא תוויות מזון כמו שרופא מפענח בדיקת דם.
אצל אורי למדתי להתסיס כרוב לקבלת חיידקים פרוביוטיים איכותיים למעיים, להבין יותר טוב כיצד בנויה מערכת העיכול שלנו, איך ללקט במדינתנו היפה והפצועה ומדוע יש להשליך שמן קנולה לפח הזבל של ההיסטוריה (לצד סוכר וקמח לבן).

הגעתי לאורי להכין כמה מתכונים ייחודים והראשון שבהם הוא קניידלך מקמח מצה מלא! ומכיוון שלא השגנו קמח כזה אורי הביא מצות מקמח מלא והפך אותם לקמח בשניות. הקניידלך עשירים בשמן זית (מן הסתם) ואת הביצים מפרידים ומקציפים על מנת לקבל קניידלך עננים בדיוק כיו שמגישים בגן עדן.
אורי דוגל בחומרי גלם הכי איכותיים שיש ולכן הוא משתמש בעוף אורגני של משק מלמד. העוף כל כך עשיר בטעמיו שהוא המרכיב היחידי במרק. אתם כמובן יכולים להוסיף בצל וגזר וסלרי אבל אורי מכין אותו רק מהעוף וכשהוא מוכן מפרקים אותו מהעצם.

קבלו מתכון מדויק ושיהיה לנו חג שמח אמן.

מרק עוף עם קניידלך

מרק עוף עם קניידלך

מצרכים:
מרק עוף:
1 עוף אורגני שלם
3 ליטר מים

תיבול:
200 גרם זרעי כוסברה
100 גרם שומשום
100 גרם כורכום
10 גרם אזוב יבש
5 גרם מלח

קניידלך:
רכיבים:
כוס מים חמימים
4 ביצים
1/2 1 כוסות קמח מצה מלא
3 כפות שמן זית (או חמאה מומסת ומזוקקת)
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור

(קשה להשיג קמח מצה מלא מוכן, אך ניתן להכין לבד בקלות רבה על-ידי העברת שברי מצות מקמח מלא או כוסמין בבלנדר עד שהן הופכות לקמח)

אופן ההכנה:

מרק עוף:
מבשלים עד שהעוף רך לחלוטין. שולפים את העוף ומפרקים אותו מהעצם. מחזירים את הבשר למרק.
קולים וטוחנים לאבקה את כל התבלינים יחד. למרק נצטרך כף וחצי מתערובת התיבול.

קניידלך:
מפרידים את החלבונים מהחלמונים
טורפים בקערה את כל המרכיבים חוץ מקמח המצה והחלבונים.
מוסיפים את קמח המצה וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק.
מקציפים מעט את החלבונים למרקם חצי קשה ומקפלים בעדינות לתוך התערובת. מכניסים את התערובת למקרר לשעה לפחות.
יוצרים כדורים ומשליכים למרק. הקניידלעך מוכנים כשהם צפים במרק. ניתן להוסיף לתערובת פטרוזיליה קצוצה או קצח לגיוון.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מג׳דרה קוסקוס

מג׳דרה קוסקוס

אני מת על מג׳דרת אורז וגם על כזו שעשוייה מבורגול אבל למג׳דרה קוסקוס יש לי פינה חמה בלב. מנה אייקונית שהיינו מכינים בפודארט, מנה שנמצאת

בשר עם אורז וזיתים

קבלו את המתכון לבשר עם אורז וזיתים מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

קציצות ברוטב עגבניות

קציצות ברוטב עגבניות עם פסטה

קציצות ברוטב עגבניות עם פסטה זה אחד המתכונים הכי קלים שיש. אמן תנסו ותראו שאני לא משקר. מדובר על קציצות פרגית ורוטב עגבניות עשיר מעגבניות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)