זה התוספת הטובה בעולם שמתאימה להכל, מה אני אעשה…
מהרגע שמוני ורייצ׳וק המתוקים התחילו לאכול אוכל אמיתי, היו כמה דברים שממש, אבל מממממש חכיתי לתת להם לנסות.
ואחד מהם איך לא- טחינה. ולמזלי הם מתים על זה (כמו ההורים שלהם), במיוחד כשזה על מקושקשת.
אספרגוס הוא לא ירק שתמיד נמצא על המדפים. הוא נקטף בערך בין החודשים מרץ ליוני.
אבל כשהוא נמצא- חייבים לחטוף אותו ולנצל כל רגע של העונה.
סלט ברוקולי ואספרגוס הוא שילוב מהמם בעיניי. ושהם חרוכים על הגריל- בכלל.
והפעם הוספתי למנה טחינת שקדים, שהיא ללא ספק השוס של המתכון הזה.
המתקתקות שלה משתלבת נפלא לברוקולי והאספרגוס החרוכים ומשדרגת את הסלט הזה פלאים.
ואם הכנתם אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי באינסטגרם
סלט ברוקולי ואספרגוס בטחינת שקדים מתקתקה
מרכיבים:
לטחינת שקדים
75 מ"ל טחינת שקדים (5 כפות)
30 מ"ל מיץ לימון (2 כפות)
30 מ"ל מי קרח (2 כפות)
1/2 כפית רוזטה (לא חובה)
30 מ"ל שמן זית (2 כפות)
75 מ"ל טחינת שקדים (5 כפות)
30 מ"ל מיץ לימון (2 כפות)
30 מ"ל מי קרח (2 כפות)
1/2 כפית רוזטה (לא חובה)
30 מ"ל שמן זית (2 כפות)
להגשה
כף יוגורט
חצי צ׳ילי אדום פרוס (תלוי במידת החריפות שאתם אוהבים, אפשר יותר או פחות)
חצי צ׳ילי אדום פרוס (תלוי במידת החריפות שאתם אוהבים, אפשר יותר או פחות)
2 כפות שקדים מולבנים פרוסים וקלויים
כף סילאן
כף סילאן
אופן ההכנה:
- מבעירים גריל פחמים, וכשהגחלים לוהטות מניחים עליהן רשת נקייה ומשומנת.
- מתבלים אספרגוס וברוקולי בשמן זית, מעט מלח ופלפל. מניחים על הגריל ל-5 דקות עד שמתרככים ומשחימים מעט וקוצצים גס.
- מניחים בקערה את כל מרכיבי טחינת השקדים ומערבבים היטב.
- מסדרים את הירקות על צלחת הגשה ועליהם יוצקים או מזלפים את הטחינה והסילאן. מפזרים את השקדים והצ׳ילי, מניחים יוגורט ומגישים.
הערות ושדרוגים
משתמשים בירקות ירוקים אחרים: אפונת שלג, באקצ’וי, תרד תורכי או שעועית ירוקה רגילה (לא שטוחה). שימו לב שירקות שונים יצריכו זמן שונה על הגריל.
פורסם לראשונה במגזין השולחן.
תגובה אחת
היי עומר
קודם כל כיף שפתחת בלוג מאד אוהבת את המתכונים שלך וכמובן את מון וריי המהממים
אני גרה בחו"ל ויש פה טחינה רגילה.. מה זה טחינת שקדים?