החברים שלי בשופרסל גרין איתגרו אותי להכין נישנוש קטן בריא ומגניב.
ובגלל שאני ממש אוהב שעועית ירוקה, החלטתי שזה יכול להיות כיף גדול להפוך אותה לחטיף קרנצ'י ומתפצח
כזה שאי אפשר להפסיק לנשנש.
תוסיפו רוטב צ׳ילי מתוק חרפרף וכוס בירה קרה ואתם מסודרים.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם
חטיף שעועית ירוקה בטמפורה עם רוטב צ׳ילי
מרכיבים
500 גר׳ שעועית ירוקה קפואה, מופשרת ומיובשת היטב (אפשר כמובן להשתמש גם בשעועית ירוקה טרייה אם הצלחתם להשיג כזאת)
2 כוסות קמח טמפורה
כוס סודה
1 ביצה
מלח דק
2 כוסות שמן חמניות לטיגון
4 כפות רוטב צ׳ילי של שופרסל גרין
1 כף שומשום קלוי
הכנה
לפני תחילת העבודה חשוב מאוד להפשיר ולייבש את השעועית היטב.
בשלב הראשון מחממים את השמן בסיר עמוק.
בזמן שהשמן מתחמם מכינים את בלילה הטמפורה.
מערבבים היטב את כל מרכיבי הבלילה (קמח הטמפורה הסודה והמלח) עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
כשהשמן מגיע לטמפ׳ הרצוייה (אם אתם רוצים להיות בטוחים אפשר לקחת שעועית אחת ולטבול אותה בשמן, אם הוא מתחיל לבעבע ולרקוד סביבה השמן מוכן לעבודה) טובלים את השעועיות היבשות בבלילה, כל פעם קצת, ומכניסים לשמן (זהירות על האצבעות) ומטגנים עד הזהבה.
מוציאים את השעועית ומניחים על נייר סופג.
עורמים את השעועית הירוקה על צלחת, מוזגים לקערית קטנה רוטב צ׳ילי של גרין מפזרים שומשום מעל, מגישים ומנשנשים.