סוכריות פסטה במילוי פולנטה מדהימה

ב2013 פתחתי את מסעדת השולחן האהובה בשדרות רוטשילד בתל אביב.
אחת המנות הבודדות שליוו את המסעדה מיום פתיחתה ועד יום הסגירה הייתה לא אחרת מאשר סוכריות פסטה במילוי דלעת.
בשבועיים האחרונים לפני שסגרתי את המסעדה, לא יודע מה קרה לנו פתאום,
אבל ברגעים האחרונים האלו, המנה הזאת הגיעה אל התפריט: סוכריות פסטה במילוי פולנטה.

ומכיוון שלא כולם הספיקו לטעום, וסגרנו את המסעדה דיי מהר מרגע ההודעה הדרמטית,
אני משתף פה את המתכון (הרשמי! כן כן!) כדי שתוכלו גם להכין בביתכם ולהנות לא פחות.

 

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם!

כן, אתם לא מתבלבלים, יש גם סוכריות פסטה במילוי דלעת ממש כאן.

צילום: רחלי קרוט

סוכריות פסטה במילוי פולנטה מדהימה

מרכיבים: (ל4 מנות)

לסוכריות
10 חלמונים
500 גרם קמח לפסטה
1 כפית מלח
1 כפית שמן זית

לפולנטה
1.5 כוסות חלב
1 חבילה שמנת מתוקה (כמה אחוז שבא לכם)
1 כף חמאה
1.5 כוסות קמח תירס (300 גרם)
2 כפות פרמז'ן מגוררת
מלח

לרוטב
50 גרם חמאה צהובה
2 עלי מרווה
2 כפות מים
1 כפית ממרח כמהין שחורות (לא חובה)
4 ענפי באקצ'וי חלוטים
קלח תירס מזן גילי (תירס מתוק)

 

אופן ההכנה:

העטיפה של הסוכריה (הבצק)
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון רק עד שנוצרים פירורי בצק. מעבירים אותם למשטח עבודה ומעבדים ביד לקבלת בצק גמיש. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

הביפנוכו של הסוכריה (הפולנטה)
בסיר קטן מרתיחים חלב, שמנת וחמאה. מוסיפים את קמח התירס בהדרגתיות איטית תוך כדי שמערבבים היטב עם מטרפה.
הכל נעשה על להבה נמוכה ומערבבים עד הסמכה, ללא הפסקה. לבסוף מוסיפים את הפרמז'ן ומתבלים במלח.
מעבירים לשק זילוף ומניחים לקירור.

יאללללללה
מקמחים מעט את הבצק ומרדדים במכונת פסטה ליריעות בעובי כ-3 מ"מ.
חותכים כל יריעת פסטה לריבועים בגודל 8 ס"מ ומזליפים במרכז כל ריבוע פס פולנטה ודואגים להשאיר שוליים פנויים ונקיים. מקפלים את הריבוע לשניים לצורת מלבן. כל מלבן מקפלים שוב לשניים כך שיתקבל מלבן צר יותר. מכווצים את שולי המלבן לקבלת מראה של עטיפת סוכרייה.

מבשלים סוכריות בשעה טובה
מביאים לרתיחה סיר עם הרבה מים ומלח, מוסיפים את הסוכריות (כמה בכל פעם) ומבשלים 4 דקות.

כל סוכריה מקבלת רוטב מתנה
חולטים את ענפי הבאקצ'וי במים חמים וישר מעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
מפרידים את גרגרי התירס מהקלח ומניחים בצד.
מחממים מחבת עם 50 גרם חמאה ו-1/4 כפית ממרח כמהין (מכינים בכל פעם מנה אחת מתוך ה4).
מוסיפים כ-8 "סוכריות", את הבאקצ'וי החלוט והתירס ומקפיצים כ2 דקות עד שהחמאה עוטפת הכל.
ממשיכים כך עם שאר המנות.

ולבסוף, אוכלים בהנאה כה רבה.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קיש ללא גלוטן

קיש ללא גלוטן – וישיסואז

הקלתית עשויה מרושתי – לביבת תפ״א פריכה וזהובה והמלית כוללת כרישה, קרם פרש ועירית. מחווה למרק הקלאסי, המבוסס על תפוחי אדמה וכרישה. קיש ללא גלוטן

לאבנה ביתית

לאבנה ביתית

3 מוצרים, 6 שעות ולאבנה צחורה אחת, שתכינו בעצמכם ותגישו לשולחן החג בגאווה גדולה. המאכל הדרוזי הראשון שאנחנו מכירים כילדים הוא לאבנה. הגבינה הטעימה והחמצמצה,

פוקצ'ה ללא לישה

פוקצ'ה ללא לישה

ביום רביעי, שבוע הבא, אני הולך לעשות ערב איטלקי מהמם לנערות ונערי כפר עזה שפונו לשפיים. החלטתי שמעבר לפסטות ופיצות ועוד קלישאות איטלקיות מנצחות, אלמד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)