סלט קולסלאו אסייאתי

קולסלאו זו אחת המילים שאני אוהב להגיד למוּן וריי שנמצאים בדיוק בשלב ההתפתחותי שגורם להם לחזור אחרי בניסיון ללמוד את המילה.
אחרי דובדבן זו המילה שהם אומרים הכי מצחיק (באופן מלאכי כמובן)
דמיינו סלט קולסלאו אבל בלי מיונז אלא וינגרט מזרח רחוק – חמוץ, חריף, מתוק. כל ביס ואתם בווייטנאם.

הכנתם? תשתפו אותי באינסטגרם!

סלט קולסלאו אסייאתי
צילום: סופגי

סלט קולסלאו אסייאתי

מרכיבים:

כרוב סיני קצוץ (או כרוב ירוק) – חצי כרוב
כרוב סגול קצוץ – חצי כרוב
גזר מקלות דקיקים – 2 יח'
אטריות זכוכית – חצי חבילה
כוסברה קצוצה  -צרור
בצל ירוק קצוץ – 4 גבעולים

לרוטב:

שמן קנולה – 3/4 כוס
חומץ אורז – רבע כוס
סויה – 1/3 כוס
מירין – 1/3 כוס
רוטב דגים  – 1/3 כוס
מיץ לימון טרי – 1 יח'
שום כתוש – 2 יח'
מלח
פלפל שחור גרוס
שומשום קלוי – לקישוט

 

אופן הכנה:

בקערה עם מים רותחים שמים את האטריות זכוכית עד ריכוך ומסננים.

מכינים את הרוטב – מערבבים סויה, מירין, חומץ אורז, רוטב דגים, מיץ לימון, שום כתוש, מלח ומעט פלפל שחור, ומזלפים תוך כדי ערבוב את השמן קנולה עד לקבלת רוטב אחיד.

מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט, יוצקים רוטב מערבבים היטב ומפזרים שומשום קלוי.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

שפונדרה

שפונדרה

בחודשים האחרונים אני חוקר את ״תנועת ההאטה״. לפני זמן מה מצאתי את עצמי מאיץ בילדים להתלבש מהר בבוקר כדי לסיים את הטרפת של הבוקר, להעיף

מרק לחשו

מרק לחשו

בצעד אולי לא כל כך חכם החלטתי לפתוח חזית מול סבתות מרוקאיות שזו מלחמה אבודה מראש, אבל יום שישי וקר בחוץ וגשום אז מה יש

פסטה פסטו בסיר אחד

את המתכון הזה העליתי לסטורי לפני מספר ימים כי שירן ביקשה פסטה מפנקת אבל ״משהו קצת אחר״. ועפתם עליו. ממש! אז לאור כל הבקשות הפניות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)