סוכריות דלעת המיתולוגיות

 

צילום: סופגי

כחודש לפני הפתיחה של מסעדת שולחן, נקבע לי ראיון אישי אצל אהרוני. כפולה בידיעות אחרונות. השנה 2011.
באותה שנה הכרתי את שירנקה אז היא כבר דאגה לארגן לי בגדים יפים לצילומים כדי שלא אראה כמו תמיד: שלומפר.
היה לי תפריט כתוב מוכן מראש. האמנתי בו בכל ליבי.
שבועיים לפני הכתבה הזדמן לי לבשל לובסטרים עם אהרוני אצל חברנו המשותף, להלן דביר בר.
אהרוני ואני טיפלנו בלובסטרים ואז דלעת צדה את עינו של אהרוני והוא התחיל לספר על ערגתו לטורטליני דלעת.

 

סוכריות דלעת המיתולוגיות
צילום: סופגי

באותה השנייה החלטתי שזה בהחלט רעיון נפלא למנה ואם אהרוני בחר לראיין אותי לרגל פתיחת "שולחן" אכין לו את המנה. חיש קל צליתי דלעת בתנור, הכנתי בצק פסטה אבל במקום טורטליני אהובו, חשקה נפשי בצורה אחרת למילוי. אחרי דין ודברים מסעיר וסוער עם עצמי (קורה לי במצבי לחץ אטומי) החלטתי שאכין סוכריות.
את הדלעת צליתי בסוכר חום ושמן זית, את הריקוטה הטרייה ריסקתי בידיים והוספתי למלית (היה מזלג אבל זה היה פי אלף מרשים), קצצתי טימין, מלח ופלפל שחור גרוס גס, מעט שאטה גרוס והיידה לבצק, למלא במהירות סוכריות כמו ילד שרודף אחרי מוכר שערות סבתא בלונה פארק. חמאת מרווה וכמהין והרי לכם מנה, כמו שאומר אהרוני.
המנה זכתה למחמאות ובאותה שנייה נכנסה לתפריט המסעדה כאנדרדוגית שנכנסת בדקה ה-90.
המסעדה נפתחה והלוזרית הפכה למלכת הכיתה.
אגב, את שם המסעדה "שולחן" הגה דביר בר באחד מימי השישי ההזויים שלנו בסטריטס או ברוטשילד 12. לא סגור על זה.

אז הנה לכם. המתכון המסודר לסוכריות דלעת המיתולוגיות שלי.

במסעדה, הבצק כלל גם מיץ גזר טרי שכל בוקר הייתי מביא מהתמרה על מנת לקבל בצק כתמתם וריחני,
מי שרוצה גם בבית לעשות זאת- שימיר 5 חלמונים בכוס מיץ גזר סחוט טבעי אמיתי.

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם

 

סוכריות דלעת המיתולוגיות
צילום: סופגי

סוכריות דלעת המיתולוגיות

מרכיבים:
לבצק

10 חלמונים
250 גרם ( (¾1 כוסות)) קמח דורום
250 גרם (¾1 כוסות) קמח לבן
1 כפית מלח
1 כפית שמן זית

למילוי דלעת
1 ק"ג דלעת קלופה (משקל נטו)
1 כף סוכר חום כהה
2 ענפי תימין מופרדים לעלים
מלח
פלפל שחור גרוס
פלפל שאטה גרוס
2 מיכלים (500 גרם) גבינת ריקוטה

לרוטב
300-350 גרם חמאה
2 כפיות מחית כמהין שחורות

 

סוכריות דלעת המיתולוגיות
צילום: סופגי

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון רק עד שנוצרים פירורי בצק. מעבירים אותם למשטח עבודה ומעבדים ביד לקבלת בצק גמיש. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

בינתיים מכינים את המלית:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מניחים דלעת בתבנית ומפזרים מעל סוכר, תימין, מלח, פלפל ושאטה. אופים כ-45 דקות עד שהדלעת רכה ומצננים.
טוחנים את הדלעת במעבד מזון בפולסים למרקם מעט גס ומעבירים לקערה. מוסיפים ריקוטה ומערבבים. מתקנים תיבול במידת הצורך.

מרכיבים את ה"סוכריות":
מקמחים מעט את הבצק ומרדדים במכונת פסטה ליריעות בעובי כ-3 מ"מ.
חותכים כל יריעת פסטה לריבועים בגודל 8 ס"מ ומניחים במרכז כל ריבוע כף מהמלית. מקפלים את הריבוע לשניים לצורת מלבן. כל מלבן מקפלים שוב לשניים כך שיתקבל מלבן צר יותר. מכווצים את שולי המלבן לקבלת מראה של עטיפת סוכרייה.

מבשלים את ה"סוכריות":
מביאים לרתיחה סיר עם הרבה מים ומלח, מוסיפים את הסוכריות (כמה בכל פעם) ומבשלים 4 דקות.
5 מכינים את הרוטב ומגישים:
מחממים מחבת עם 50 גרם חמאה ו-1/4 כפית ממרח כמהין (מכינים בכל פעם מנה אחת). מוסיפים כ-8 "סוכריות" ומקפיצים כחצי דקה עד שהחמאה עוטפת אותן. ממשיכים כך עם שאר המנות.

 

הערות ושדרוגים:
על מנת לקבל בצק כתמתם עם טוויסט נפלא, מוזמן להמיר 5 חלמונים בכוס מיץ גזר סחוט טבעי אמיתי, ולא מסונן.

 

סוכריות דלעת המיתולוגיות
צילום: סופגי
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

לזניה עדשים

לזניה עדשים צמחונית

כולם אוהבים לזניה. איך אפשר שלא? שכבות פסטה דקיקות ששוחות ברוטב עגבניות, ומעליהן קרם בשמל שלוקח דקה להכין וכמובן, כמעט שכחתי מוצרלה שנמתחת לשמיים. אה,

מלוואח ביתי

מלוואח ביתי

ממש רציתי להכין לילדים היום מלוואח לארוחת בוקר, אבל לא היה מלוואחחחח בבית כי כבר מאה שנה לא קנינו מלוואח הביתה, אז למה שיהיה לכל

תגובה אחת

  1. יואווו איזה מנה טעימה זאת הייתה!!!
    האם במקום מחית הכמהין אוכל להכין את הרוטב רק עם חמאה ועלי מרווה?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)