קלצונה ארבע גבינות

קלצונה הוא מאפה כיס איטלקי, שמכינים מבצק פיצה וממלאים בכל מה שרוצים. כאן מילאתי אותו בארבע גבינות דשנות וארומטיות במיוחד.

קלצונה
צילום: סופגי

קלצונה ארבע גבינות

חומרים למאפה אחד:
300 גרם בצק פיצה – המתכון פה
20 גרם סנט מור
20 גרם פקורינו
20 גרם גאודה
30 גרם מוצרלה
עלי אורגנו
מלח, פלפל ושאטה גרוס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור מראש לאפייה בחום מקסימלי. אם יש מניחים בתנור אבן שמוט או משטח צלייה או תבנית, שיאגרו חום ויגבירו את אפקט החריכה של הבצק.
  2. על משטח עבודה מקומח בקמח דורום פותחים את הבצק בעזרת האצבעות לקבלת עיגול גדול, מפזרים גבינות ואורגנו, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים את הקצוות לסגירה מלאה.
  3. אופים עד שהבצק משחים היטב. עומדים קרוב ובודקים כבר אחרי 6 דקות. זה עשוי לקחת עד 12 דקות, תלוי בתנור. מגישים מיד!
מתכון לקלצונה
צילום: סופגי

הפיצריה השכונתית בלחץ מכם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

שורבה טריפוליטאית

שורבה טריפוליטאית

את המנה של שורבה טריפוליטאית (יש גם גרסה עיראקית עם אורז ועוף), שירנקה גילתה לי לפני 12 שנה. בערך. היינו בתחילת הקשר הזוגי שלנו, ושירנקה

פתיתים בולונז

פתיתים בולונז בסיר אחד

אני מת על ספגטי בולונז, אבל מה רע בתבשיל של פתיתים בולונז בסיר אחד? ועוד בגרסה כל כך פשוטה, מהירה, טעימה שהילדים שלי מחסלים בשניות!!

רוסטביף

רוסטביף

המתכון הקלאסי בעולם של רוסטביף. קבלו את המתכון. רוסטביף מצרכים: 1.5 קילו סינטה (אפשר ומומלץ להשאיר את כל מעטפת השומן) 10 שיני שום 2 כפות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)