קלצונה הוא מאפה כיס איטלקי, שמכינים מבצק פיצה וממלאים בכל מה שרוצים. כאן מילאתי אותו בארבע גבינות דשנות וארומטיות במיוחד.
קלצונה ארבע גבינות
חומרים למאפה אחד:
300 גרם בצק פיצה – המתכון פה
20 גרם סנט מור
20 גרם פקורינו
20 גרם גאודה
30 גרם מוצרלה
עלי אורגנו
מלח, פלפל ושאטה גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור מראש לאפייה בחום מקסימלי. אם יש מניחים בתנור אבן שמוט או משטח צלייה או תבנית, שיאגרו חום ויגבירו את אפקט החריכה של הבצק.
- על משטח עבודה מקומח בקמח דורום פותחים את הבצק בעזרת האצבעות לקבלת עיגול גדול, מפזרים גבינות ואורגנו, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים את הקצוות לסגירה מלאה.
- אופים עד שהבצק משחים היטב. עומדים קרוב ובודקים כבר אחרי 6 דקות. זה עשוי לקחת עד 12 דקות, תלוי בתנור. מגישים מיד!
הפיצריה השכונתית בלחץ מכם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂