צימעס אשכנזי כהילכתו

אם יש פה מישהו שלא יודע מה זה צימעס,
זה לגמרי הזמן.
התבשיל המתקתק מהמטבח האשכנזי מככב על השולחן שלי בחג הפסח.

תבשיל של גזרים
המתבשלים להם עם סוכר, צימוקים
ועוד כמה דברים טובים. ממש.
למה אני חופר? תגללו לרשימת המרכיבים וכנסו למטבח 🙂

ואחר כך כשזה כבר מוכן על השולחן, תשתפו אותי באינסטגרם!

צ׳ימעס
צילום: סופגי

צימעס אשכנזי כהילכתו

מרכיבים:

12-13 גזרים בינוניים
2 כפות דבש
2 כפות סוכר חום
2 מקלות קינמון
1/3 כוס צימוקים
מים
שמן לטיגון 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את כל הגזרים וחותכים אותם ל״יהלומים״.
  2. מחממים שמן בסיר ומניחים בו את כל המרכיבים (למעט המים).
  3. כעת מוסיפים מים עד לכיסוי המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה עד שהגזרים מתרככים (כחצי שעה).

 

מוזמנים להציץ כאן לעוד מגוון רעיונות לארוחת החג!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מקלובה קטוגנית

מקלובה קטוגנית

חברותיי וחבריי הקיטוגנים לאחרונה אני מעלה פה לא מעט ״מהפוכות״ וביקשתם מקלובה קטוגנית, אז עבדכם הנאמן שקד על אחת כזו מלכותית ושווה ברמותתת. נשבע לכםן.

חלב קשיו

חלב קשיו

בחיים לא שתיתי חלב ניגר. אני רחוק מלהיות טבעוני כמו שאתם יודעים, כן? האמת היא שזה לא טעים בעיני לא כשהחלב קר ולא כשהוא חם,

בטטות אפויות עם שום

קבלו את המתכון לבטטות אפויות עם שום מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)