שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

צימעס אשכנזי כהילכתו

אם יש פה מישהו שלא יודע מה זה צימעס,
זה לגמרי הזמן.
התבשיל המתקתק מהמטבח האשכנזי מככב על השולחן שלי בחג הפסח.

תבשיל של גזרים
המתבשלים להם עם סוכר, צימוקים
ועוד כמה דברים טובים. ממש.
למה אני חופר? תגללו לרשימת המרכיבים וכנסו למטבח 🙂

ואחר כך כשזה כבר מוכן על השולחן, תשתפו אותי באינסטגרם!

צ׳ימעס
צילום: סופגי

צימעס אשכנזי כהילכתו

מרכיבים:

12-13 גזרים בינוניים
2 כפות דבש
2 כפות סוכר חום
2 מקלות קינמון
1/3 כוס צימוקים
מים
שמן לטיגון 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את כל הגזרים וחותכים אותם ל״יהלומים״.
  2. מחממים שמן בסיר ומניחים בו את כל המרכיבים (למעט המים).
  3. כעת מוסיפים מים עד לכיסוי המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה עד שהגזרים מתרככים (כחצי שעה).

 

מוזמנים להציץ כאן לעוד מגוון רעיונות לארוחת החג!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

רביולי במילוי לאבנה וזעתר טרי

רביולי במילוי לאבנה וזעתר טרי

להכין רביולי בבית זה לא כל- כך מורכב כמו שזה נשמע וכמו שאנשים מפחדים מזה. לפעם ראשונה- הייתי הולך על רביולי במילוי לאבנה עזים וזעתר טרי. חובה

פרסבורגר פרג

פרסבורגר פרג של אלון שבו

האורח הראשון בבלוג הוא לא אחר מאלון שבו. והמנה האורחת היפייפיה הראשונה היא לא אחרת מאשר פרסבורגר פרג! ביקרתי אצל אלון ליום כיף ולפניכם התוצאה

גרבלקס סלמון

גרבלקס סלמון וסלק

ייבוש דג במלח היא שיטת השימור העתיקה בעולם, והמוצלחת ביותר. כל מה שצריך זה דג טרי ומלח, שכן מלח (וסוכר שהתווסף בהמשך לאיזון המליחות) הם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)