אם יש פה מישהו שלא יודע מה זה צימעס,
זה לגמרי הזמן.
התבשיל המתקתק מהמטבח האשכנזי מככב על השולחן שלי בחג הפסח.
תבשיל של גזרים
המתבשלים להם עם סוכר, צימוקים
ועוד כמה דברים טובים. ממש.
למה אני חופר? תגללו לרשימת המרכיבים וכנסו למטבח 🙂
ואחר כך כשזה כבר מוכן על השולחן, תשתפו אותי באינסטגרם!
צימעס אשכנזי כהילכתו
מרכיבים:
12-13 גזרים בינוניים
2 כפות דבש
2 כפות סוכר חום
2 מקלות קינמון
1/3 כוס צימוקים
מים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מקלפים את כל הגזרים וחותכים אותם ל״יהלומים״.
- מחממים שמן בסיר ומניחים בו את כל המרכיבים (למעט המים).
- כעת מוסיפים מים עד לכיסוי המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה עד שהגזרים מתרככים (כחצי שעה).
מוזמנים להציץ כאן לעוד מגוון רעיונות לארוחת החג!