צימעס אשכנזי כהילכתו

אם יש פה מישהו שלא יודע מה זה צימעס,
זה לגמרי הזמן.
התבשיל המתקתק מהמטבח האשכנזי מככב על השולחן שלי בחג הפסח.

תבשיל של גזרים
המתבשלים להם עם סוכר, צימוקים
ועוד כמה דברים טובים. ממש.
למה אני חופר? תגללו לרשימת המרכיבים וכנסו למטבח 🙂

ואחר כך כשזה כבר מוכן על השולחן, תשתפו אותי באינסטגרם!

צ׳ימעס
צילום: סופגי

צימעס אשכנזי כהילכתו

מרכיבים:

12-13 גזרים בינוניים
2 כפות דבש
2 כפות סוכר חום
2 מקלות קינמון
1/3 כוס צימוקים
מים
שמן לטיגון 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את כל הגזרים וחותכים אותם ל״יהלומים״.
  2. מחממים שמן בסיר ומניחים בו את כל המרכיבים (למעט המים).
  3. כעת מוסיפים מים עד לכיסוי המרכיבים ומבשלים על אש נמוכה עד שהגזרים מתרככים (כחצי שעה).

 

מוזמנים להציץ כאן לעוד מגוון רעיונות לארוחת החג!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מרק עצמות

מרק עצמות

היום אני רוצה לתת לכם מתכון לתרופת פלא. אולי השינוי הכי גדול שעשיתי בתזונה שלי אי פעם. מרק עצמות. לכל עם בעולם יש מרק עצמות

עוף בתנור

עוף בתנור בסיר אחד

עוף, גזר ותפוח אדמה בסיר אחד ובשתי דקות עבודה. בלי טוויסט. בלי טריק. בלי טכניקה מרהיבה. פשוט עוף בתנור של בית שאי אפשר להפסיק לאכול!

בוריקה שוק הכרמל

בוריקה שוק הכרמל 

אחד מיני מאכלים שישראלים פשוט מתים עליהם. בוריקה! והדוכן בשוק הכרמל שאני לא יודע איך- אבל מכין בוריקה טעימה למדי. חייבים לנסות את זה בבית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)