חלב קשיו

בחיים לא שתיתי חלב ניגר. אני רחוק מלהיות טבעוני כמו שאתם יודעים, כן? האמת היא שזה לא טעים בעיני לא כשהחלב קר ולא כשהוא חם, אני לא רגיש ללקטוז ועדיין חלב ניגר תמיד עשה לי סמטוכה בבטן. למזלי, אני איש של אספרסו וקפה שחור. אף פעם לא הייתי פאן של קפוצ׳ינו. בשנים האחרונות תחליפי חלב דוגמת שיבולת שועל, שקדים, קשיו ואורז שטפו את הארץ (והעולם) וגם אליהם לא התחברתי ברמת הטעם.
כשהפכתי לקיטוגני התחלתי להכין לבד בבית חלב שקדים. כמו ריבה, סילאן וממרח שוקולד – אני מעדיף להכין בעצמי ולשלוט בכמות הסוכר שבמוצר הסופי (רמז: אין סוכר).
בבוקר, כשהילדים מתעוררים משנת הלילה הערבה שלהם (אמן טפו חמסה) אני מכין להם שוקו סופר מיוחד. אבקת קקאו נא וחלב קשיו שהוא האח של החלב שקדים. לשקדים הם פחות מתחברים ועם קשיו הצלחתי לקלוע בול לטעם שלהם. כדי לא למנוע מהם מתוק על הבוקר אני מתבל את החלב בשני תמרים מזן מג׳הול וזה מעניק מתיקות מהממת. מי שלא מעוניין יכול לוותר על התמרים ולתבל במעט מייפל אמיתי או פשוט יותר – לוותר על המתקה.
בסרטון, אחרי טחינת הקשיו והתמרים אני מסנן את הבלילה שנוצרת בעזרת בד חיתול. האמת היא שזה בגלל שהילדים מעדיפים את החלב שלהם ככה, זו לא חובה. מי שאוהב ורוצה יכול להשאיר את המסה לא מסוננת – זה פגז על אמת.

הכנת חלב קשיו היא דבר פשוט וכוללת רק שלושה מרכיבים: קשיו, תמר ומים. כשמכינים משהו כה פשוט חשוב שכל מרכיב יהיה הטוב ביותר, וזו הסיבה שאני משרה את הקשיו במים מסוננים ואיכותיים, וכשטוחן אותם אני משתמש בכמות נכבדת נוספת של מים הכי טובים שיש. זה נטול טעם לוואי, נטול לכלוך, נקי, מסונן ומנוטרל מכל רעלנים.

חלב קשיו

חלב קשיו

מצרכים:
1 קילו קשיו לא קלוי
4 תמרים מזן מג׳הול ללא גרעין
6-7 כוסות מים מסוננים קרים

אופן ההכנה:
ראשית משרים את הקשיו במים ללילה במקרר. יום למחרת מסננים את הקשיו ושוטפים אותו. מעברים קשיו ותמרים למעבד מזון ומוסיפים חצי מכנות המים ומתחילים לטחון. את המחצית השנייה מוסיפים תוך כדי טחינה. טוחנים הכל עד קבלת מרקם חלק לחלוטין.

מניחים בד חיתול על מסננת ויוצקים את מסת הקשיו הטחונה. סוחטים היטב את הנוזלים: זה חלב הקשיו שלנו.

כמו שצייניתי אפשר להוסיף לחלב חלק או את כל הקשיו הטחון לפי טעמכם.

במימון תמי4 שטראוס מים.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קציצות עיג'ה

קציצות עיג'ה

איזה מטורף זה שאוכל משפיע ככה על כל חלק בחיים שלנו. אני לא מדבר על אוכל ברמת התזונה לגוף והשפעותיה, אלא בחוויות, בתרבות, בזיכרונות, בנפש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)