בטטות אפויות עם שום

צילום: חיים יוסף

בטטות אפויות עם שום

מרכיבים:

2 בטטות
4 שיני שום פרוסות
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
4 ענפי תימין

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. קולפים את הבטטות, חוצים ומרככים אותן חלקית במיקרוגל. מרוקנים את המרכז, ליצירת סירות.
  3. את פנים הבטטות מרככים כשתי דקות נוספות במיקרוגל ומועכים היטב לפירה, אפשר גם להעביר דרך מסננת דקה. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור וממלאים את חצאי הבטטות.
  4. מערבבים את השום, שמן הזית והמלח גס.
  5. מורחים היטב את חצאי הבטטות הממולאות בתערובת התבלינים ומניחים על כל סירה ענף תימין.
  6. מכניסים לתנור לחצי שעה. לאחר מכן מוציאים, נזהרים לא לקבל כוויה ואוכלים 🙂

 

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(1) להורדת דלקת במחלת קרוהן
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

בלילה ארוך של הכנות בחדר האוכל, נולדה הפסטה הזו: ריגטוני עם בשר שפונדרה עמוק בבישול ארוך. טעמים כה נפלאים שכל שנותר הוא למזוג כוס יין ולאכול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)