סילאן ביתי

אבא שלי הביא לי השבוע שני קילו תמרים מג׳הול ונור אורגנים מנאות סמדר. ישר ידעתי שאבשל סילאן. בעיקרון סילאן אסור בתזונה קיטוגנית אבל הילדים שלי אוהבים כריך עם טחינה גולמית וסילאן אז אם כבר מורח להם סילאן עדיף מתמרים אורגניים ועדיף ללא תוספת סוכר. את הסילאן אפשר לבשל לדרגת סמיכות מקסימלית ואפשר להשאיר מעט דליל יותר, כל אחד לפי טעמו.

סילאן ביתי

סילאן ביתי

מצרכים:
1 קילו תמרים מגולענים
3 כוסות מים

אופן ההכנה:

שמים בסיר תמרים ויוצקים מים. מביאים לרתיחה, מנימיכים להבה ומבשלים 5-10 דק. מועכים היטב בעזרת כף עץ. סוחטים את התמר לתוך הנוזל.
מעבירים את כל תכולת הסיר למסננת דקה וסוחטים היטב. מי שסבלני יכול להעביר את מה שנשאר לבד חיתול ולתת לתמרים להגיר את כל הנוזל.

את הנוזלים מעבירים לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 30-45 דק. תלוי במידת הסמיכות שתרצו. טיפ קטן: כשהסילאן מתקרר הוא מסמיך מעט.

תיהיו בריאים❤️

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

עוף קונפי בשמאלץ

עוף קונפי בשמאלץ

שנת 2008. מסעדת חדר האוכל ז״ל. בניתי תפריט סופר ישראלי. מטבח תיכון חדש. אחת המנות אולי האהובות עלי ביותר, אבל לא על הלקחות הייתה מנה

בשר עם אורז וזיתים

קבלו את המתכון לבשר עם אורז וזיתים מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

סנדו סלק קממבר

סנדו סלק קממבר

נא להכיר: סנדו, כריך יפני. שזה אומר כריך אנין, מוקפד, אסתטי ומושקע. מכינים אותו בדרך כלל מלחם חלב יפני ובמקרה שלנו מלחם קסטן משובח. בין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)