עוף קונפי בשמאלץ

שנת 2008. מסעדת חדר האוכל ז״ל. בניתי תפריט סופר ישראלי. מטבח תיכון חדש. אחת המנות אולי האהובות עלי ביותר, אבל לא על הלקחות הייתה מנה של עוף קונפי בשמאלץ. בעברית: כרע עוף מבושלת באיטיות בשומן אווז עם תועפות עשבי תיבול ירוקים. הירוקים משחירים לחלוטין ומצפים את העוף במעטפת שחורה, והוא מצידו בזמן הזה מתבשל ומתרכך ועוף הכי טעים בעולם. זו הייתה מנת עוף שבכלל מבוססת על מנת עוף מהמטבח הגיאורגי אבל איך לומר פחות תפסה את הלקוחות שהגיעו למסעדה. למטבח הערבי יש מנה דומה שהיא שונה לחלוטין בטעמייה. כרע עוף שמתבשלת באיטיות שיא בשמן זית מתובל בתבלינים יבשים והמון המון בצל. כשמכינים את המנה כל הבית מתמלא בארומה ממכרת. העוף נופל מהעצם, הבצלים מתקרמלים והופכים לסוכרייה וזה כה טעים שאפשר לפרק סיר בדקה. את העוף מגישים על לאפה ביתית עם הבצלים המקורמלים, עלי כוסברה, שקדים קלויים וגרגרי רימון. המנה נקראית מסאחן ואני מת עליה.

עוף קונפי בשמאלץ

עוף קונפי בשמאלץ

מצרכים:

4 כרעי עוף

1 ליטר שמן זית
4 בצלים פרוסים דק
2 מקלות קינמון
5 ציפורן
3 גרגרי הל
1 כפית גרגרי כמון
1 כף פפריקה
1 כף בהרט
1 כפית שטוחה כורכום
5 ענף טימין
2 ענף רוזמרין

4 לאפות
1 צרור כוסברה
1 כוס גרגרי רימון
1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים

אופן ההכנה:
שמים בסיר שמן וצבלינים ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים להבה וומבשלים את הבצל חצי שעה. מוסיפים את העופות ומבשלים על אש נמוכה שעתיים.

מסננים את העוף ומפרקים מהעצם. על לאפה מסדרים עוף, בצל מקורמל, גרגרי רימון, עלי כוסברה ושקדים פרוסים קלויים

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

בשר מפורק בתוך לחמנייה מאודה

בשר מפורק בתוך לחמנייה מאודה

הייתי מת להראות לכם שימוש מגניב לסיר אידוי שלהם אז מה יותר קלאסי מלחמנייה מאודה ועוד במילוי בשר מטורף ומפורק? אין! האמת שאפשר לאדות שם

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)