בשר מפורק בתוך לחמנייה מאודה

הייתי מת להראות לכם שימוש מגניב לסיר אידוי שלהם אז מה יותר קלאסי מלחמנייה מאודה ועוד במילוי בשר מטורף ומפורק? אין!
האמת שאפשר לאדות שם הכל: ירקות לטעימות של תינוקות תפוחי אדמה לניוקי ודגים ובעצם הכל.

בשר מפורק בתוך לחמנייה מאודה

בשר מפורק בתוך לחמנייה מאודה

מצרכים:

לבשר המפורק:
1 קילו אונטריב
2 בצלים גדולים פרוסים
2 גזרים פרוסים
3 פרוסות ג'ינג'ר
4 שיני שום
1/4 כוס סויה בהירה
1/2 כוס סויה כהה מתוקה (אפשר סילאן במקום)
1/2 כוס רוטב פטריות אסייתי או הויסין
מים רותחים לכיסוי

ללחמנייה:
1/2 קילו קמח לבן
10 גר שמרים יבשים
50 גר סוכר לבן
10 גר אבקת אפייה
1 כף שמן (אני משתמש בזית אבל תשתמשו בכל שמן שבא לכם)
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
250-300 מל מים פושרים

אופן ההכנה:

במחבת סוטאז' יציקה צורבים בשר. מוסיפים בצל, גזר, ג'ינג'ר, שום ומטגנים 5-10 דק. מוסיפים את הרטבים ומערבבים. מוסיפים מים רותחים. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש בינונית שעתיים ועד ריכוך.
כשרך לחלוטין מצננים מעט ומפרקים את הבשר לשערות. את הנוזל מסננים ומגישים כרוטב (תראו בסרטון).

במיקסר לשים עם וו לישה את כל המצרכים 12 דק. מתקבל כדור חלק ויפה ומעט דביק. לשים מעט ביד ומעבירים לקערה להתפחה של 45-60 דק.
מחלקים את הבצק שתפח לכדורים בגודל כדור פינג פונג
כל כדור מרדדים לעלה וממלאים בבשר. תמלאו בלי חשש. הלחמנייה צריכה להתפקע מבשר.
מניחים כל כדור על נייר אפייה.
ממלאים במחבת אידוי מים רותחים ושמים מעליהם את הרשת הייעודית. מניחים כדורי בצק ומכסים. מאדים על אש בינונית 7-10 דק.
מגישים למד הרוטב.

בתאבון

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

אי אפשר לברוח מהגורל: אני טבח

בגיל 5 סידרתי בגינה שולחן עם כסאות ומפה לבנה. הכנתי כרטיסים שכתוב עליהם חמישה שקלים (אמא ספרנית ואבא פדגוג התעקשו מגיל אפס על דקדוקי השפה

בורקס גבינות

בורקס גבינות

כבר שבועיים רצוף אני מתעורר בתחושה שהיום שבת. לא שבת מנוחה חלילה, אבל שבת. שינסתי מותנים וארגנתי לכם בורקס גבינות מהמם. בורקס גבינות מצרכים: חבילת

מג'דרה עם אטריות

מג'דרה עם אטריות

כשהייתי ילד הייתי נוסע עם אבא שלי לחבר שלו ברהט – ישוב בדואי בנגב ממש ליד הכפר בו גדלתי. אבא שלי איש חינוך והחבר שלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)