אבא שלי הביא לי השבוע שני קילו תמרים מג׳הול ונור אורגנים מנאות סמדר. ישר ידעתי שאבשל סילאן. בעיקרון סילאן אסור בתזונה קיטוגנית אבל הילדים שלי אוהבים כריך עם טחינה גולמית וסילאן אז אם כבר מורח להם סילאן עדיף מתמרים אורגניים ועדיף ללא תוספת סוכר. את הסילאן אפשר לבשל לדרגת סמיכות מקסימלית ואפשר להשאיר מעט דליל יותר, כל אחד לפי טעמו.
סילאן ביתי
מצרכים:
1 קילו תמרים מגולענים
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
שמים בסיר תמרים ויוצקים מים. מביאים לרתיחה, מנימיכים להבה ומבשלים 5-10 דק. מועכים היטב בעזרת כף עץ. סוחטים את התמר לתוך הנוזל.
מעבירים את כל תכולת הסיר למסננת דקה וסוחטים היטב. מי שסבלני יכול להעביר את מה שנשאר לבד חיתול ולתת לתמרים להגיר את כל הנוזל.
את הנוזלים מעבירים לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 30-45 דק. תלוי במידת הסמיכות שתרצו. טיפ קטן: כשהסילאן מתקרר הוא מסמיך מעט.
תיהיו בריאים❤️