אנחנו אוהבים דגים בבית. שלמים, פילה, במנגל, בתנור, בטיגון ואפילו במלח. הילדים מעדיפים קציצות דג.
במסעדת שולחן האהובה שלי הייתה מנה בכל יום שהמסעדה עבדה של דג שלם בחמאת עגבניות ויין לבן. הכנתי לכם פה גרסה מעט שונה: קציצות דגים בחמאת עגבניות, טאסוס ואורגנו.
זו מנה מהממת שאתם ממש תשמחו שתיהיה אצלכם בשבת.
קציצות דגים בחמאת עגבניות
מצרכים:
1/2 קילו דג טחון
2 כוסות עשבים קצוצים: נענע, כוסברה, פטרוזיליה
1 בצל סגול קצוץ
5 כפות שמן זית
מלח, פלפל לבן
פפריקה מתוקה מעושנת
1/4 כוס שמן זית
30 עגבניות שרי חצויות
7 שיני שום דפוקות
2 ענפי אורגנו
10 זיתי טאסוס מגולענים
80 גר חמאה
1 לימון סחוט
1 צרור עירית קצוץ
אופן ההכנה:
מקצצים לקציצות וצורבים בשמן זית. מעבירים לצלחת.
באותה מחבת מטגנים באיטיות שום ואורגנו. מוסיפים עגבניות שרי ומגבירים אש. מערבבים ומכסים. אחרי חמש דק מסירים מכסה, מוסיפים זיתי טאסוס ומכסים שוב לחמש דקות. העגבניות יתרככו ויגירו נוזלים רבים. מסירים מכסה ומוסיפים קציצות.
מבשלים חמש דקות.
מוסיפים חמאה ומכבים אש. זה קריטי כדי שהחמאה תשתלב ברוטב באופן אחיד ולא תשבר.
מערבבים בעדינות שהחמאה תתאחד באיטיות עם נוזלי העגבנייה שהוגרו.
מוסיפים עירית קצוצה ומלח פלפל
שפריץ לימון ושבת שלום.