בשר עם אורז וזיתים

מתוך ״גם טעים גם בריא״. צילום: חיים יוסף

בשר עם אורז וזיתים

מרכיבים:

1 ק״ג בשר כתף ללא שומן חתוך לקוביות
מלח גס ופלפל שחור גרוס גס
שמן זית לטיגון
2 פלפלים ירוקים פרוסים דק
1 בצל פרוס
1 כף זרעי כמון
1 כף גרגרי כוסברה
6 שיני שום
1 לימון
1 כוס (250 גרם) אורז פרסי
1 1/2 כוסות (375 מ״ל) מרק עוף (מתכון למרק עוף)
100 גרם זיתים מגולענים

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הבשר במלח ופלפל
  2. בסיר כבד מחממים מעט שמן זית. מנגבים את קוביות הבשר במגבות נייר ומטגנים מכל הצדדים. מוציאים מהסיר.
  3. מוסיפים לסיר את הפלפלים והבצל, מכסים ומבשלים מספר דקות, עד ריכוך. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר.
  4. כותשים את הכמון והכוסברה עם השום, מוסיפים מיץ מחצי לימון, מערבבים ומוסיפים לסיר.
  5. מוסיפים את האורז,  חצי הלימון הנותר, כשהוא פרוס דק בקליפה ואת המרק עוף. מערבבים היטב.
    מפזרים את קוביות הבשר והזיתים, מביאים לרתיחה ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים 45-60 דקות.
  6. ניתן גם להכין מחזה עוף ואז זמן הבישול יהיה כחצי שעה.

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(3) להורדת תסמינים במחלה פעילה- קוליטיס וקרוהן
(4) למצבי היצרות במעי
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

לאבנה ביתית

לאבנה ביתית

3 מוצרים, 6 שעות ולאבנה צחורה אחת, שתכינו בעצמכם ותגישו לשולחן החג בגאווה גדולה. המאכל הדרוזי הראשון שאנחנו מכירים כילדים הוא לאבנה. הגבינה הטעימה והחמצמצה,

תגובה אחת

  1. האם אפשר להשתמש גם בצלעות בקר במקום כתף במתכון של האורז והזיתים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)