בייגל קטוגני עם סלמון

אתמול בלילה חלמתי שני חלומות (אולי יותר אבל שניים אני זוכר ממש)
החלום הראשון היה סיוט ברמות. אין לי כוח להיכנס לזה ואני גם מאלו שמאמינים שחלומות רעים צריך לשמור לעצמך אבל רק אציין שזה היה קשור בילדים ובשואה ובעוד קצת דברים לא נעימים כלל. החלום השני היה כבר הרבה יותר משמח. הייתי בראס אנד דוטרס בניו יורק, המעדנייה היהודית משנת 1800 ומשהו שמכינה בייגל סלמון מעושן עם גבינת שמנת משהו לא מהעולם הזה, וכשהתעוררתי (זה קרה לי בערך 7 פעמים במהלך הלילה) הבנתי שאני חייב בייגל קטוגני. בדרך כלל במאפים קיטוגנים אני משתמש בפסיליום שמעבר להיותו מייצב נפלא, זה אחד התוספים הכי טובים למעיים – אבל לא היה לי בבית פסיליום, ולוּסי חולה – אז ויתרתי על יציאה ארוכה מהבית.
בתזונה הקיטוגנית, בעיקר בתחום האפייה משתמשים גם לא מעט בגואר גאם (מילים מפחידות ומאיימות למוצרים סופר ידידותיים) אבל גם הגואר אזל במזווה הביתי. מיד החלטתי שביום ראשון, תחילת השנה החדשה, אני מדגם לי מזווה קיטוגני חדש ומחודש וההחלטה השנייה הייתה שלא מעניין אותי כלום, היום יהיה פה בייגל קטוגני עם סלמון.
הנה התוצאה. בתאבון, יצא פסיכי!

בייגל קטוגני

בייגל קטוגני עם סלמון

מצרכים:

2 כוסות קמח שקדים
1 ביצה לארג׳
1 כף גדושה גבינת שמנת (השתמשתי בפילדלפיה)
100 גר מוצרלה יבשה מגוררת
100 גר גאודה מגוררת
1 כפית אבקת אפייה
מילוי:
1 כף גבינת שמנת
100 גר סלמון מעושן
1/2 בצל סגול
מעט שמיר
למריחה:
ביצה
שומשום

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל190 מעלות
מערבבים קמח שקדים, גבינת שמנת, ביצה, אבקת אפייה. מניחים בצד
בקערה שמים גאודה ומוצרלה וממיסים במיקרו למשך דקה.
מערבבים את שתי המסות לקבלת בצק.

מחלקים לכדורים, כל כדור לטבעת ויוצרים בעזרת האצבע חור במרכז כל טבעת.
מורחים בביצה ומפזרים שומשום
אופים בתנור עשרים דק.
מוציאים מהתנור ומצננים לפחות חצי שעה.
פורסים את הבייגל וממלאים בכל התוספות

חגיגה על אמת.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מרק פלפלים הכי טעים שיש

אין תחליף לפלפלים שנקלו על אש גלוייה- טעם ממכר ועמוק שמהווה שדרוג לכל מנה שכוללת פלפלים. והפעם- מרק פלפלים קלויים הכי טעים שיש- הוא באמת כזה.

לחמניות מאודות כשרות לפסח

לחמניות מאודות כשרות לפסח

קיבלתי ממגנוס את סיר הפלא My pan, שזה בעצם סיר אידוי וטיגון עם מסננת בילד אין, כלום לא נדבק אליו והוא באמת אחד האהובים. ישבנו

לחמניות פרעצל

לחמניות פרעצל

בצקים, בטח כאלו שמבוססים על שמרים, מלחיצים אנשים. חצי מהאנושות נמנעת מראש מלעבוד איתם. תוסיפו לבצק שמרים גם את הצורך לבשל אותו במים לפני האפייה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)