בייגל קטוגני עם סלמון

אתמול בלילה חלמתי שני חלומות (אולי יותר אבל שניים אני זוכר ממש)
החלום הראשון היה סיוט ברמות. אין לי כוח להיכנס לזה ואני גם מאלו שמאמינים שחלומות רעים צריך לשמור לעצמך אבל רק אציין שזה היה קשור בילדים ובשואה ובעוד קצת דברים לא נעימים כלל. החלום השני היה כבר הרבה יותר משמח. הייתי בראס אנד דוטרס בניו יורק, המעדנייה היהודית משנת 1800 ומשהו שמכינה בייגל סלמון מעושן עם גבינת שמנת משהו לא מהעולם הזה, וכשהתעוררתי (זה קרה לי בערך 7 פעמים במהלך הלילה) הבנתי שאני חייב בייגל קטוגני. בדרך כלל במאפים קיטוגנים אני משתמש בפסיליום שמעבר להיותו מייצב נפלא, זה אחד התוספים הכי טובים למעיים – אבל לא היה לי בבית פסיליום, ולוּסי חולה – אז ויתרתי על יציאה ארוכה מהבית.
בתזונה הקיטוגנית, בעיקר בתחום האפייה משתמשים גם לא מעט בגואר גאם (מילים מפחידות ומאיימות למוצרים סופר ידידותיים) אבל גם הגואר אזל במזווה הביתי. מיד החלטתי שביום ראשון, תחילת השנה החדשה, אני מדגם לי מזווה קיטוגני חדש ומחודש וההחלטה השנייה הייתה שלא מעניין אותי כלום, היום יהיה פה בייגל קטוגני עם סלמון.
הנה התוצאה. בתאבון, יצא פסיכי!

בייגל קטוגני

בייגל קטוגני עם סלמון

מצרכים:

2 כוסות קמח שקדים
1 ביצה לארג׳
1 כף גדושה גבינת שמנת (השתמשתי בפילדלפיה)
100 גר מוצרלה יבשה מגוררת
100 גר גאודה מגוררת
1 כפית אבקת אפייה
מילוי:
1 כף גבינת שמנת
100 גר סלמון מעושן
1/2 בצל סגול
מעט שמיר
למריחה:
ביצה
שומשום

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל190 מעלות
מערבבים קמח שקדים, גבינת שמנת, ביצה, אבקת אפייה. מניחים בצד
בקערה שמים גאודה ומוצרלה וממיסים במיקרו למשך דקה.
מערבבים את שתי המסות לקבלת בצק.

מחלקים לכדורים, כל כדור לטבעת ויוצרים בעזרת האצבע חור במרכז כל טבעת.
מורחים בביצה ומפזרים שומשום
אופים בתנור עשרים דק.
מוציאים מהתנור ומצננים לפחות חצי שעה.
פורסים את הבייגל וממלאים בכל התוספות

חגיגה על אמת.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קליפות תפוז בשוקולד

קליפות תפוז בשוקולד

קליפות תפוז בשוקולד מצרכים: 3 תפוזים קלופים (רק הקליפות) סירופ 500 מל מים 500 גר סוכר לימון סחוט שוקולד: 200 גר שוקולד מריר 1 כפית

מרק עצמות

מרק עצמות

היום אני רוצה לתת לכם מתכון לתרופת פלא. אולי השינוי הכי גדול שעשיתי בתזונה שלי אי פעם. מרק עצמות. לכל עם בעולם יש מרק עצמות

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)