מרק עצמות

היום אני רוצה לתת לכם מתכון לתרופת פלא. אולי השינוי הכי גדול שעשיתי בתזונה שלי אי פעם. מרק עצמות. לכל עם בעולם יש מרק עצמות משלו שמבוסס על חיות שונות, תבלינים שונים, זמני בישול שונים. מרק עוף זו דוגמא נהדרת למרק עצמות נוסף. סיגל מיארה אומרת בקורס שלה שמרק עצם זו תרופת פלא: משקמת את רירית המעי (דפנות המעי) עוזרת בספיגה מרבית, אנטי דלקתית, מכילה חומצות אמינו ומינרלים שהגוף שלנו זקוק להם במיוחד, עוזרת לשינה טובה יותר, תחושת שובע, שיקום מפרקים, בניית עצם ועוד.

אם תיקחו רק דבר אחד מהדברים שאני משתף שעוזרים לי הייתי מאושר שהמרק הזה יהיה הדבר הזה. זו מתנה לבטן שלנו. גם לאנשים בריאים.

כוס אחת ביום. זה הכל

הנוזל יכול לשמש גם כנוזל בישול.

במסעדות מקררים את הציר ואת השומן שנצבר למעלה מעיפים. קטוגנים (ואני) ממליצים להשאיר את השומן כמובן.

תשמרו במקרר 3 ימים (תארזו לכם קופסאות שמכילות 3 כוסות ותקפיאו ותוציאו לפי הסדר).

מרק עצמות

מרק עצמות

בתבנית מסדרים עצמות מח ועצמות צוואר או ברך, מוסיפים בצל וגזר ומושחים ברסק עגבניות. תנור 20 דק.

מעבירים הכל לסיר, מוסיפים סלרי ומים קרים. מביאים לרתיחה ומבשלים עשר דק. מנמיכים למינימום ומבשלים 24 שעות, בניגוד למסעדות, כל חמש שעות תוסיפו מים רותחים.

מסננים את הירקות והעצמות מהנוזל. מעבירים נוזל לצנצנות מעוקרות ושולחים לקירור. כשמתקרר תהיה שכבת שומן קשה למעלה. קטוגנים זה זהב עבורם. מי שנרתע יכול בעזרת כפית לשלוף החוצה.

אני מחלק לצנצנות של שלוש מנות ומפשיר כל שלושה ימים צנצנת.

בנוגע למרק ניתן לבנות על בסיסו שפע מרקים: פטריות, קישואים, ברוקולי, בצל, בשר וכו'.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

גיוזה טבעונית

גיוזה טבעונית

מה שיפה בכיסונים זה המסתוריות שבבטן שלהם. אתה לא יכול לראות את הטעם האמיתי שמסתתר בכיס הבצק. ביס בהפתעה. ואני מת על הפתעות. איזה אושר

פתיתים אדומים

פתיתים אדומים

פתיתים אדומים הכי טעימים שיש בעולם. סמכו עלי. פתיתים אדומים מצרכים: 1 בצל סגול פרוס דק 5 שיני שום פרוסות 1 חבילה רסק עגבניות 1

סלט אבוקדו

סלט אבוקדו

קבלו כריך סלט אבוקדו שאבא שלי היה מכין לי בתור ילד (הרבה לפני ששמענו על המילה גוואקמולי) סלט אבוקדו עם ביצה קשה, בצל לבן, שמן

4 תגובות

  1. נהנת לצפות ב פוסטים שלכם.משפחה ל דוגמא.ילדים מקסימים .🙏🪬

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)