היום אני רוצה לתת לכם מתכון לתרופת פלא. אולי השינוי הכי גדול שעשיתי בתזונה שלי אי פעם. מרק עצמות. לכל עם בעולם יש מרק עצמות משלו שמבוסס על חיות שונות, תבלינים שונים, זמני בישול שונים. מרק עוף זו דוגמא נהדרת למרק עצמות נוסף. סיגל מיארה אומרת בקורס שלה שמרק עצם זו תרופת פלא: משקמת את רירית המעי (דפנות המעי) עוזרת בספיגה מרבית, אנטי דלקתית, מכילה חומצות אמינו ומינרלים שהגוף שלנו זקוק להם במיוחד, עוזרת לשינה טובה יותר, תחושת שובע, שיקום מפרקים, בניית עצם ועוד.
אם תיקחו רק דבר אחד מהדברים שאני משתף שעוזרים לי הייתי מאושר שהמרק הזה יהיה הדבר הזה. זו מתנה לבטן שלנו. גם לאנשים בריאים.
כוס אחת ביום. זה הכל
הנוזל יכול לשמש גם כנוזל בישול.
במסעדות מקררים את הציר ואת השומן שנצבר למעלה מעיפים. קטוגנים (ואני) ממליצים להשאיר את השומן כמובן.
תשמרו במקרר 3 ימים (תארזו לכם קופסאות שמכילות 3 כוסות ותקפיאו ותוציאו לפי הסדר).
מרק עצמות
בתבנית מסדרים עצמות מח ועצמות צוואר או ברך, מוסיפים בצל וגזר ומושחים ברסק עגבניות. תנור 20 דק.
מעבירים הכל לסיר, מוסיפים סלרי ומים קרים. מביאים לרתיחה ומבשלים עשר דק. מנמיכים למינימום ומבשלים 24 שעות, בניגוד למסעדות, כל חמש שעות תוסיפו מים רותחים.
מסננים את הירקות והעצמות מהנוזל. מעבירים נוזל לצנצנות מעוקרות ושולחים לקירור. כשמתקרר תהיה שכבת שומן קשה למעלה. קטוגנים זה זהב עבורם. מי שנרתע יכול בעזרת כפית לשלוף החוצה.
אני מחלק לצנצנות של שלוש מנות ומפשיר כל שלושה ימים צנצנת.
בנוגע למרק ניתן לבנות על בסיסו שפע מרקים: פטריות, קישואים, ברוקולי, בצל, בשר וכו'.
4 תגובות
נהנת לצפות ב פוסטים שלכם.משפחה ל דוגמא.ילדים מקסימים .🙏🪬
היי עומר תודה על המתכון 🙂
לכמה לחמם את התנור?
נראה מעולה.
כמויות?
אפשר בסיר לחץ פחות שעות?