לחמניות פרעצל

בצקים, בטח כאלו שמבוססים על שמרים, מלחיצים אנשים. חצי מהאנושות נמנעת מראש מלעבוד איתם. תוסיפו לבצק שמרים גם את הצורך לבשל אותו במים לפני האפייה ואיבדת את החצי השני של האנושות. אז אין צורך להכנס לבהלה, אני פה בדיוק להראות לעם כמה זה פשוט וקל, ואיזו תוצאה יפה ומרשימה אתם הולכים להפיק ולהוציא מהאורחים שלכם קריאות התפעלות ברמת אורגזמה אחרי סקס חללי עם חייזר או חייזרית – אני ליברלי ומקבל כל פטיש שלכם באהבה מוחלטת.

בכל אופן למה זה קל? כי את כל מרכיבי הבצק מניחים בקערת המיקסר וזהו. הוא כבר עושה את העבודה.
אחר כך אתם רק צריכים לעצב כדורים שבנינו זה כל ילד יכול. ומה בעצם השלב המפחיד? לבשל את הבצק. אנחנו רגילים להתפיח ולזרוק לתנור אבל פרצעל חייב בישול מקדים שיעניק לו את הצבע החום היפיפייה ואת הקריספיות של המעטפת. איך זה קורה? בישול במים, סוכר וסודה לשתייה. ואם להודות על האמת זה לא ממש בישול, אלא פשוט לשבת שתי דק בנחת עד ששולפים את הבצק מהסיר. זהו?
פרעצל בא פגז עם חמאה וריבה, מיונז ונקניק, מקושקשת מהסרטים אבל הכי הכי הכי שווה זה להיכנס למנהרת הזמן ולעוף לאייטיז ולרוקן את הלחמנייה, ליצור קערה שבתוכה ישחה מרק בצל חום ומגרה. אמאלה, אני משוכנע שיש באתרי פורנו קטגוריה שלמה בנושא: ״לחמניות נמסות״, ״מלא את הלחמנייה״ וכמובן: ״רוצה לראות אותי בלי מכסה?״

טוב, זה הסימן שלי לתת מתכון.

לחמניות פרעצל

לחמניות פרעצל

מצרכים:

1 קילו קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר חום בהיר או לבן או סילאן
100 מל שמן (אני משתמש בזית. אפשר צמחי ואפשר 100 גר חמאה)
550 מל מים/חלב
1 כף מלח דק

לבישול:
2 ליטר מים
3 כפות סוכר חום כהה או סילאן
2 כפות סודה לשתייה

לפני אפייה:
1 ביצה משוקשקת למריחה
מלח גס

אופן ההכנה:
תנור על 180 טורבו
כל חומרי הלחמנייה למיקסר. לשים עד לקבלת כדור ואז מודדים 9 דק לישה במהירות איטית. מוציאים את הכדור מהקערה ולשים על משטח נקי ולא מקומח עוד 2 דק. מחזירים לקערה ומניחים מגבת ואת הקערה על אדן החלון ל30 דק בדיוק.
מחזירים את הקערה מעיפים את המגבת ומוציאים את האוויר מהבצק.
יוצרים כדור גדול או נקניק מהבצק ומחלקים לכדורים במשקל 50 גר.

כשיש לכם כדורים תרתיחו את המים והסוכר בסיר. כשרותחים תוסיפו סודה לשתייה ותהנו מהאפקט שהסודה עושה. ריי קורא לזה הר געש.

תניחו את כדורי הבצק במים הרותחים. דק מכל צד. תוציאו בעזרת כף מסננת.

לסדר את הבצק המבושל על תבנית אפייה עם נייר פרגמנט. מורחים כל כדור בביצה. חורצים איקס אחרי המריחה. בוזקים מלח גס.

אופים 35 דק

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

לחם מארבעה מרכיבים

לחם מארבעה מרכיבים

ראיתי לפני שנתיים מתכון שהפך ויראלי בטירוף ללחם מארבעה מרכיבים (ואחכ גם לפוקצ׳ה באותו סגנון) וזה הזכיר לי לחם שהיינו אופים בפודארט לפני, ובכן –

צלי כתף

צלי כתף עם ענבים

בואו קבלו מתכון לצלי כתף בדיוק כמו שפעם היו עושים רק במקום יין, בואו ננצל את כל הטוב שבענבים טריים! כהכנות מקדימות לפסח הקרב ובא,

קציצות ברוטב צהוב

קציצות ברוטב צהוב

הייתי חייב סוג של נחמה. ואכילה רגשית זה אולי לא הדבר החכם ביותר לעשות, אבל היא דפנטלי הדבר המפנק ביותר שיש. אתה עצוב? הנה פיתה

2 תגובות

  1. עומר מילר, אני נורא נודניקית כי אני אוהבת לקרוא לדברים בשמם הנכון וגם לכתוב אותם נכון. אני לא צריכה לאפות לחמניות בורית כי אני מקבלת לחמניות ובייגלה – ברצל – בכל חנות לחם בגרמניה – שם אני גרה. זה רק נקרא לאוגן ברטכן או לאוגן ברצל. כן, ראשית זה נקרא ברצל בב' ולא בפ' – תיכנס לויקיפדיה בגרמנית אם אתה יודע לקרוא קצת גרמנית, ותראה בעצמך מהיכן זה בא הברצל הזה והברצל זה הבייגלה ולא הלחמניה המים שמבשלים את הלחמניות והברצל והלחמניות הארוכות בהם, ניקראים לאוגן בגרמנית זה כמו תמיסה בורית אבל עשויה ממים סודה לשתיה סוכר ומלח… ובכל זאת עדיין כותבים וקוראים לבייגלה הזה ברצל בב' ולא בפה. לכן לסיכום: הלחמניות שלך זה לא ברצל כי הברצל זה הבייגלה. הלחמניות שלך ניקראת בגרמנית לאוגן ברטכן. LAUGEN BREATCHEN
    בברכה שרה. מקווה שתקרא

  2. כמה לחמניות אמורות לצאת ? שמרים טריים או יבשים ? איך אפשר להכין בלי להבין זאת ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)