קציצות ברוטב צהוב

הייתי חייב סוג של נחמה. ואכילה רגשית זה אולי לא הדבר החכם ביותר לעשות, אבל היא דפנטלי הדבר המפנק ביותר שיש. אתה עצוב? הנה פיתה עם שווארמה. אתה נוגה וקודר? קבל בגט עם שניצל רותח. נשבר לך הלב כי הבן/בת זוג (לשעבר) דרכו לך עליו כאילו זה שקית פצפצים שצריך לפוצץ? הנה במבה קפואה עם שוקולד חם (כל אחד והסטיות שלו חברים)

תכננתי להישאר במיטה ולהיכנס למוד רחמים עצמיים מספק, אבל נזכרתי שבשלוש שנים האחרונות נעלמה לי מהחיים הפריבילגיה הזו. שום עצבות או דיכאון או סתם הרהורים על החיים עצמם לא משכנעים את הילדים לדאוג לעצמם ולהניח לאבא. ויודעים מה? טוב שכך, כי רק בזכותם אני מניע כל בוקר מחדש.

שאלתי את ריי מה בא לו שנבשל והוא ענה מבלי להתבלבל קציצות, ״אבל לא בא לי רוטב אדום. בא לי רוטב כחול כמו ספיידרמן״. הסברתי לו שנראה לי שלהכין רוטב כחול אולי פחות אפשרי ברגע זה אבל שאשמח לשמוע מה דעתו על רוטב צהוב לקציצות שלנו. ריי מצידו לא ממש ענה על עניין הצבע אבל אמר ש״ביום שישי כשאמא תדליק נרות ונעצום עיניים אני אבקש רוטב שספיידרמן יכין לי״.

עד שהמשאלה תתגשם קבלו קציצות ברוטב צהוב שאמא שלי, סבתוש של ריי, הייתה מכינה לי בלי סוף. כשהייתי עצוב וכשהייתי שמח.

קציצות ברוטב צהוב

קציצות ברוטב צהוב

מצרכים:

1/2 קילו פרגית טחונה
1/2 קילו בשר בקר טחון (אני השתמשתי בצוואר)
1 ביצה
2 קישואים מגוררים
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל

לרוטב:
1 בצל קצוץ
5 שיני שום קצוצות
4 ענפי סלרי קצוצים
5 ס"מ שורש כורכום מגורר (שתי כפיות אבקת כורכום למי שמעדיף)
2 כוסות אפונת גינה טרייה או קפואה
10 תפוחי אדמה קטנים קלופים
1 כרובית קטנה מופרדת לפרחים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מערבבים את מרכיבי הקציצות. מקצצים בערך 20 קציצות ומטגנים בשמן זית. מוציאים מהמחבת ומסננים מהשמן העודף.
מוסיפים למחבת בצל, שום סלרי ומטגנים.
מוסיפים תפו"א וכרובית, שורש כורכום ואת הקציצות. יוצקים מים רותחים עד כמעט כיסוי. מוסיפים אפונה ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה. מעבירים לתנור ל15 דק על 220 מעלות ללא מכסה.
בתאבון❤️❤️

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קרפצ׳יו בקר של חדר האוכל

קרפצ׳יו בקר המפורסם של חדר האוכל

במסגרת צילום סרטונים של מתכוני עבר, הנה הרגע של קרפצ׳יו בקר של חדר האוכל. בתיבת שאלות האחרונה שהעליתי באינטסגרם, שאלו אותי בערך מאה פעם למה

עוף יווני שלם

עוף יווני שלם

חזרנו מיוון וכבר הראש חולם על הטיול המשפחתי בקיץ עם הילדים. להתבודד, כהרגלנו, באיזה פינה נידחת באי, מול הים, רק הילדים, אנחנו, שני סוסים, עץ

גרבלקס סלמון

גרבלקס סלמון וסלק

ייבוש דג במלח היא שיטת השימור העתיקה בעולם, והמוצלחת ביותר. כל מה שצריך זה דג טרי ומלח, שכן מלח (וסוכר שהתווסף בהמשך לאיזון המליחות) הם

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)