כשהייתי בן 13 גילו לי את הקרוהן. מחלת מעיים קשה שדי משתקת כל יכולת אורח חיים שפוי, קשרי חברות, להתחיל עם בנות בחטיבה ואללה יסטור כל מיני הפתעות לא נעימות.
המחלה גורמת לגוף לתקוף את המעיים ולראות בהן אויב, והתוצאה המרה היא שגרמה לי לראות באוכל אויב.
כאידיאולוגיה לחיים אימצתי את האסכולה שגורסת שעדיף לרקוד עם השדים מאשר לפחד מהפחד ובמילים פשוטות להפוך אויב לחבר.
אוכל – לדרך חיים.
מהנקודה ההיא שבה חששתי לטעום עגבנייה (ושלא נדבר על קציצות עוף כלשהן) נולדה למעשה "העבודה" שלי.
ובמסגרת עבודתי עם אוכל פיתחתי לא מעט מתכונים לבטן הסובלת מקרוהן.
אז זה אחד המתכונים- קציצות עוף כיפיות בציפוי פריך שאתם ממש תאהבו, אני בטוח.
בתאבון ורק בריאות.
אם גם אתם הכנתם- תשתפו אותי באינסטגרם 🙂
ויש עוד מלא סוגי קציצות אם אתם מחובבי הז׳אנר, ממש כאן.
קציצות עוף כיפיות בציפוי פריך
מרכיבים:
500 גרם עוף מפורק ממרק- ללא עור ועצמות
1 בטטה גדולה קלופה ומבושלת במרק (אפשר גם דלעת)
1 כוס פטרוזילה קצוצה
3 כפות קמח
1 ביצה
כפית מלח
לציפוי
2 ביצים
2 כוסות פירורי לחם
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
- בקערה מניחים את כל המרכיבים ומערבבים היטב.
- יוצרים קציצות מהתערובת ומסדרים בצד קערה עם שתי ביצים טרופות וקערה נוספת עם פירורי הלחם. (ובנתיים מחממים את השמן במחבת)
- טובלים כל קציצה בביצה ואז בפירורים.
- מטגנים את הקציצות משני צידיהן עד שהוא זהובות ומוכנות.
- לחולי קרוהן: עדיף לאפות את הקציצות, אתם יודעים :).
6 תגובות
נראה מעולה! אפשר להכין את זה עם עוף טחון?
היי יעל, כן אין עם זה בעיה 🙂
האם אין צורך בטחינה של העוף?
היי שלומית, אין צורךף אני רק פירקתי את העוף כפי שאפשר לראות בתמונה השנייה 🙂
איזה כייף על מתכונים טובים ! אני אמא ל5 ילדים מטבח זה אהבת חיי ונוסיף לזה את ״במרוקו״ שלי שזה שמן ותבלינים . והווווופ ילדה בכורה עם קוליטיס.
פתרון מדהים ואשמח לדעת איפה ניתן לרכוש את הספר .
תודה לך
הי עומר ותודה על המתונים. אנחנו בשלב של הדיאטה האקסקלוסיבית של קרוהן. יש לך רעיון איך להכין קציצות עוף טעימות או בכלל מתכונים שמותאמים לדיאטה בה לא נין לצרוך כלל מוצרי חלב או קמח? מדובר בילדה חובבת בשר שמותר לה רק עוף, תפוחי אדמה, אורז, תפוח ובננה, מלפפון ועגבניה ועוד מעט תוספות. ניתן להשתמש בקמח אורז ואטריות אורז אבל שום דבר שהכנתי מקמח אורז לא יצא טעים.
יש מתכון לקציצות בלי קמח / פירורי לחם שגם יוצא אוורירי?