קציצות עוף כיפיות בציפוי פריך

קציצות עוף בציפורי פריך
צילום: טל סיוון ציפורין

כשהייתי בן 13 גילו לי את הקרוהן. מחלת מעיים קשה שדי משתקת כל יכולת אורח חיים שפוי, קשרי חברות, להתחיל עם בנות בחטיבה ואללה יסטור כל מיני הפתעות לא נעימות.
המחלה גורמת לגוף לתקוף את המעיים ולראות בהן אויב, והתוצאה המרה היא שגרמה לי לראות באוכל אויב.

כאידיאולוגיה לחיים אימצתי את האסכולה שגורסת שעדיף לרקוד עם השדים מאשר לפחד מהפחד ובמילים פשוטות להפוך אויב לחבר.
אוכל – לדרך חיים.
מהנקודה ההיא שבה חששתי לטעום עגבנייה (ושלא נדבר על קציצות עוף כלשהן) נולדה למעשה "העבודה" שלי.
ובמסגרת עבודתי עם אוכל פיתחתי לא מעט מתכונים לבטן הסובלת מקרוהן.
אז זה אחד המתכונים- קציצות עוף כיפיות בציפוי פריך שאתם ממש תאהבו, אני בטוח.

בתאבון ורק בריאות.

אם גם אתם הכנתם- תשתפו אותי באינסטגרם 🙂
ויש עוד מלא סוגי קציצות אם אתם מחובבי הז׳אנר, ממש כאן

צילום: טל סיוון ציפורין

קציצות עוף כיפיות בציפוי פריך

מרכיבים:

500 גרם עוף מפורק ממרק- ללא עור ועצמות
1 בטטה גדולה קלופה ומבושלת במרק (אפשר גם דלעת)
1 כוס פטרוזילה קצוצה
3 כפות קמח
1 ביצה
כפית מלח

לציפוי
2 ביצים
2 כוסות פירורי לחם
שמן זית לטיגון 

 

צילום: טל סיוון ציפורין

אופן ההכנה:

  1. בקערה מניחים את כל המרכיבים ומערבבים היטב. 
  2. יוצרים קציצות מהתערובת ומסדרים בצד קערה עם שתי ביצים טרופות וקערה נוספת עם פירורי הלחם. (ובנתיים מחממים את השמן במחבת)
  3. טובלים כל קציצה בביצה ואז בפירורים.
  4. מטגנים את הקציצות משני צידיהן עד שהוא זהובות ומוכנות.
  5. לחולי קרוהן: עדיף לאפות את הקציצות, אתם יודעים :).

 

קציצות עוף
צילום: טל סיוון ציפורין
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

מג׳דרה קוסקוס

מג׳דרה קוסקוס

אני מת על מג׳דרת אורז וגם על כזו שעשוייה מבורגול אבל למג׳דרה קוסקוס יש לי פינה חמה בלב. מנה אייקונית שהיינו מכינים בפודארט, מנה שנמצאת

פשטידה משאריות פסטה

פשטידה משאריות פסטה

פתחתי את המקרר לראות מה מתחבא בכלי אחסון הייעודים. גיליתי קערת ספגטי שנשארה במקרר מאתמול (הכנו בולונז פצצה). גבינות בחרתי ממה שהיה: שמנת חמוצה, קוטג

5 תגובות

    1. היי שלומית, אין צורךף אני רק פירקתי את העוף כפי שאפשר לראות בתמונה השנייה 🙂

  1. איזה כייף על מתכונים טובים ! אני אמא ל5 ילדים מטבח זה אהבת חיי ונוסיף לזה את ״במרוקו״ שלי שזה שמן ותבלינים . והווווופ ילדה בכורה עם קוליטיס.
    פתרון מדהים ואשמח לדעת איפה ניתן לרכוש את הספר .
    תודה לך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)