לגברת קוטייאו הגעתי לאכול כמעט ברגע שהיא נפתחה, אי שם ב2019.
נתחיל מתרגום קליל, קוטייאו זה ״מרק נודלס״ בתאילנדית.
הבעלים של גברת קוטייאו הוא מתי נקש, שף מוכשר שמכין במסעדה קטנה בשוק מנות יוצאות מן הכלל.
הוא ביקר בחייו 20 (רק!) פעמים בתאילנד, ומכאן הידע ה-כה- רב שלו על המטבח הזה.
מתי לימד אותי להכין מנת רחוב שנקראת ״קאו מן גאי״
קאו- אורז, גאי- עוף.
ובתכלס- עוף מכובס. שם במה הכי לא מתאר שקיים. כי הטעם וואו.
במשך שנים, בית תאילנדי המסעדה האהובה עליי כל כך- הייתה מעין נקודת אור יחידה בארץ בנוגע לאוכל תאילנדי.
ומשמח אותי מאוד שבשנים האחרונות מצטרפות בין שלל הזבל שמוכרים בארץ- נקודות אור נוספות- שאחת מהן היא צעירה מאד, עדכנית ומיוחדת, נמצאת בשוק ממש כמו באתילנד, עם נסיון אמיתי להיות קרוב לתאילנד האמיתית ללא היכנעות לחיך הישראלי.
הרמוניה תאילנדית לחלוטין.
וגם שלא נשכח להזכיר את היופי במה שהוא עושה. מוכר מנה אחת מתוך כל המטבח התאילנדי- מרק קוטייאו.
כשביקשתי ממתי לצלם מתכון לבלוג, הוא החליט ללמד אותנו את הקאו מן גאי, עם אוממי תאילנדי בלתי נשכח.
הוא סיפר לנו שבתאילנד יש המון מקומות שמתמחים רק במנה הזו,
אבל לכל אחד יש את הסטייל והגוון שלו. בדרך כלל ב2 גרסאות- עם חזיר או עם אווז.
של עוף על עוף על עוף (ציר עוף במרק, באורז..) ומכאן מן הסתם טעם חזק מאד של עוף.
ופולי הסויה המותססים, פצצת טעמים, פצצת אוממי, ועוד טבעונית!
שילוב של סויה כהה שחורה מתומצתת- שהיא נותנת המון צבע וטעמים מעושנים
וסויה בהירה שהיא דיי נטרלית בטעמייה.
מתכון לקאו מאן גאי
מרכיבים:
לרוטב
2 יח׳ פלפל צ׳ילי אדום
2 כפות שורש כוסברה
4 כפות ג׳ינג׳ר טרי
1 כפית פלפל לבן
1 כף סויה שחורה
1 כף סויה בהירה
3 כפות רוטב פולי סויה
4 כפות ציר עוף
לאורז
500 גרם אורז יסמין
850 מ״ל ציר עוף
כפית פלפל לבן
6 שיני שום כתושות
למרק
1 שורש דייקון (או תפוח אדמה)
חצי עוף שלם
2 כפות זרעי כוסברה
2 כפות שורש כוסברה
2 כפות פלפל לבן
צרור קטן עלי כוסברה
3 כפות רוטב דגים
אופן ההכנה:
- מניחים את כל מרכיבי הרוטב במכתש ועלי וכותשים בסבלנות, ניתן לטחון הכל בבלנדר לרוטב חלק אך במרקם מעט גס. מניחים בצד.
- מכינים את האורז: בסיר או ברייס קוקר מטגנים בשמן סויה/שומן עוף את השום עד להשחמה, עד שהשום כמעט ונשרף.
- מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן כ2 דקות. מוסיפים את הציר ואת הפלפל ומבשלים עד לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים 17 דקות כשהסיר מכוסה.
- כעת המרק: ממלאים 3/4 סיר במים קרים ומבשלים את כל המרכיבים עד לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 45 דקות.
- פורסים את הדייקון לפרוסות ומניחים בצד להגשה.
- מצננים מעט את העוף ומשחררים בזהירות את העצמות החוצה (מנסים כמה שיותר לשמור על צורתו השלמה). לאחר מכן פורסים אותו לרצועות עבות.
- הרכבת המנה: ממלאים קערה מהאורז והופכים אותה על צלחת הגשה.
- סביב האורז מסדרים פרוסות מלפפון, קערה עם הרוטב הכתוש ומניחים מהעוף הפרוס.
- מוזגים בצד קערה עם הציר והדייקון ואתם מסודרים! בתיאבון!
תגובה אחת
שלום רב,
הזמנתי היום שני מרקים מהמסעדה, שהיו מביכים ברמה שהגעתי למצב שאני כותב לכם.
מחיר המרק הוא 58 שח – המרק היה קטן ומצאתי את עצמי רעב אחרי שאני מזמין ואוכל במסעדות במהלך ימי העבודה כמעט 4 פעמים בשבוע ומעולם לא קיבלתי כמות כזו של אוכל בשביל כזה מחיר.
אני מאוד אוהב מרקים תאילנדים והזמנתי עשרות אם לא מאות מרקים מכל המסעדות שבתל אביב והאזור.
מסעדה עם שף כמו עומר מילר נשמעה לי כמו דבר מבטיח והתבדיתי.
מחיר המנה גבוה יותר מבמקומות אחרים, אבל הכמות היא חצי ממה שמקובל לתת, אני לא אלכלך ואגיד שמדובר בגזל, אבל זו בהחלט התנהגות לא ראויה.
לא ייתכן שאני אזמין מנה ב 60 שקלים ויהיה בה 3 חתיכות עוף מסכנות.
קחו את זה לתשומת לבכם, ואני מצפה לשמוע ממכם בחזרה.