שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

סלט ברוקולי ואספרגוס בטחינת שקדים מתקתקה

מאוד מעטים המאכלים שאני לא מגיש עם טחינה לצידם. ואם כבר הכנתי סלט ברוקולי ואספרגוס, מה? נשאיר אותו ככה?
זה התוספת הטובה בעולם שמתאימה להכל, מה אני אעשה…
מהרגע שמוני ורייצ׳וק המתוקים התחילו לאכול אוכל אמיתי, היו כמה דברים שממש, אבל מממממש חכיתי לתת להם לנסות.
ואחד מהם איך לא- טחינה. ולמזלי הם מתים על זה (כמו ההורים שלהם), במיוחד כשזה על מקושקשת.
לענייננו.
אספרגוס הוא לא ירק שתמיד נמצא על המדפים. הוא נקטף בערך בין החודשים מרץ ליוני.
אבל כשהוא נמצא- חייבים לחטוף אותו ולנצל כל רגע של העונה.
סלט ברוקולי ואספרגוס הוא שילוב מהמם בעיניי. ושהם חרוכים על הגריל- בכלל.
והפעם הוספתי למנה טחינת שקדים, שהיא ללא ספק השוס של המתכון הזה.
המתקתקות שלה משתלבת נפלא לברוקולי והאספרגוס החרוכים ומשדרגת את הסלט הזה פלאים.
ואם הכנתם אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי באינסטגרם
צילום: סופגי

סלט ברוקולי ואספרגוס בטחינת שקדים מתקתקה

מרכיבים:
לטחינת שקדים
75 מ"ל טחינת שקדים (5 כפות)
30 מ"ל מיץ לימון (2 כפות)
30 מ"ל מי קרח (2 כפות)
1/2 כפית רוזטה (לא חובה)
30 מ"ל שמן זית (2 כפות)
להגשה
כף יוגורט
חצי צ׳ילי אדום פרוס (תלוי במידת החריפות שאתם אוהבים, אפשר יותר או פחות)
2 כפות שקדים מולבנים פרוסים וקלויים
כף סילאן
אופן ההכנה:
  1. מבעירים גריל פחמים, וכשהגחלים לוהטות מניחים עליהן רשת נקייה ומשומנת.
  2. מתבלים אספרגוס וברוקולי בשמן זית, מעט מלח ופלפל. מניחים על הגריל ל-5 דקות עד שמתרככים ומשחימים מעט וקוצצים גס.
  3. מניחים בקערה את כל מרכיבי טחינת השקדים ומערבבים היטב.
  4. מסדרים את הירקות על צלחת הגשה ועליהם יוצקים או מזלפים את הטחינה והסילאן. מפזרים את השקדים והצ׳ילי, מניחים יוגורט ומגישים.
מבט פנימה. צילום: סופגי

הערות ושדרוגים
משתמשים בירקות ירוקים אחרים: אפונת שלג, באקצ’וי, תרד תורכי או שעועית ירוקה רגילה (לא שטוחה). שימו לב שירקות שונים יצריכו זמן שונה על הגריל.

פורסם לראשונה במגזין השולחן.
איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

טירמיסו

טירמיסו מלחם קסטן

טירמיסו – הקינוח האיטלקי הכי אהוב וגם הכי מוכר (אחרי הגלידה). הסיפור מאחורי שם המנה, שכבר מזמן הפך לקלישאה (טירה-מי-סו), כנראה מרמז דווקא על הדרך

פטריות מוקרמות

פטריות מוקרמות בטחינה

קבלו את המתכון לפטריות מוקרמות בטחינה מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

תגובה אחת

  1. היי עומר
    קודם כל כיף שפתחת בלוג מאד אוהבת את המתכונים שלך וכמובן את מון וריי המהממים
    אני גרה בחו"ל ויש פה טחינה רגילה.. מה זה טחינת שקדים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)