בתזונה קיטוגנית או בפליאו אסור גלוטן, זה מחוץ לתחום, אבל כולנו חייבים פיתה בבוקר, מה עושים?
באופן אישי אני לא מתחבר יותר מדי לכל המאפים הקיטוגנים, אבל הכלל שלי הוא כזה: אם היית שמח לאכול את המאפה הזה גם מחוץ לתזונה, סימן שזה מאפה מוצלח.
אז נכון שבימים אלו אני לא קיטוגני, אבל בתקופה ההיא סיגל שליוותה אותי לאורך כל הדרך הציעה לי את המנה הזו ומאז היא מככבת אצלנו בבית. את הפיתה הזו אני באמת אוהב לאכול בכל זמן פנוי, גם כי ההכנה שלה פשוטה ומהירה, וגם כי זה באמת אבל באמת טעים.
מצרכים:
1 ביצה לארג׳
1/2 כפית אבקת אפייה
2 כפות קמח שקדים
1 כף שמן זית
מעט מלח
אופן הכנה:
מערבבים הכל למסה אחידה
משמנים קערית בשמן זית ויוצקים לתוכה את מסת קמח השקדים שהכנו.
מכניסים למיקרו בעוצמה הכי חזקה לדקה וחצי בול וזהו. יש פיתה. תנו לה להתקרר כמה דק ולכו למלא את הפיתה, חברי הקיטוגנים וגם אלו שלא, בכל מה שאתם אוהבים.
את הבלילה ניתן לגוון עם כף טחינה גולמית או כפית סחוג ירוק, אפשר מעט כורכום לקבלת פיתה צהבהבה או טיפונת פפריקה מעושנת. קיצר, תתפרעו❤️
2 תגובות
אין שום בעיה עם גלוטן בדיאטה קטוגנית, לפי הידוע לי.
גלוטן הוא חלבון.
אין שום בעיה עם גלוטן בדיאטה קטוגנית, לפי הידוע לי.
גלוטן הוא חלבון, לא פחמימה.