הדבר הכי טוב ביולי זה שבאוגוסט אנחנו טסים ליוון. שנה שנייה ברצף כמשפחה של חמש נפשות, ופעם 9000 של שירנקה ושלי.
למה לטוס לטייל ולנפוש ביוון, איך לארוז משפחה, מה עושים עם שלושה ילדים במטוס ואיך להפוך את הטבע ללונה פארק המושלם -עוד אשתף בהרחבה באוגוסט, אבל בינתיים בואו נתמקד בגזרת המאפים. כל מי שמבקר ביוון נחשף לאהבתם למאפים בורקסתיים במיוחד. במילוי בשר, גבינות ותרד, עשבים, מתוקים, מלוחים ומכל מיני סוגי בצקים.
ספנקופיטה היא מאפה תרד וגבינות, רוב מסודרים בין שכבות של דפי פילו. פה הפילו משמש כבסיס שעוטף קלות את המילוי (מתנצל, אבל מלית זו אחת המילים הכעורות בעברית).
ספנקופיטה
מצרכים:
6 דפי פילו
מעט שמן זית/ חמאה מומסת
מעט שומשום לא קלוי
למילוי:
250 גר פטה אהובה עליכם
2 ביצים
צרור תרד קצוץ
חצי כוס שמיר קצוץ
1 חבילה עירית קצוצה גס
2 זוקיני מגוררים וסחוטים
מלח, פלפל, אורגנו יבש
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל200 מעלות
מערבבים מצרכי המילוי.
מורחים שלושה דפי פילו בשמן זית או חמאה ומכסים בדף נוסף.
מסדרים את הדפים בתבנית באופן חופף ככה שהתחתית תיהיה מכוסה לחלוטין וישארו מספיק שלוי בצק לכסות מעט מהמילוי.
ממלאים את התבנית במילוי ומהדקים את קצוות הבצק בשולי המילוי כמו בסרטון. מורחים את הדפים בשמן זית. בוזקים שומשום ואופים 45 דק ועד השחמה.
2 תגובות
סלח לי עומר מילר שאני מתערבת לך בחיים ומנסה להגיד לך מה לעשות אבל אני גם אמא וגם סבתא וגם מקשיבה לחדשות. מציעה לך לבדוק היטב את המצב ביוון כי כרגע היא בוערת תרתי משמע. יש שם שריפות ואנשים בורחים משם אז ברר את המצב כדי שלא תיקלע לבעיה עם 3 ילדים קטנים. כזוג, בסדר, אבל עם ילדים קטנים זו בעיה. בכל מקרה מאחלת לך שהשריפות יכובו עד שתגיע ויהיה לכם היכן להיות ותהנו מהחופשה שלכם.
הי, נראה טעים! תודה. מה אפשר לשים במקום זוקיני? (ולא כרובית או ברוקולי) ?