אפתח בוידוי: מרק לא מסמל אצלי חורף. אני אוהב מרקים גם בשיא השרב. מרק זו מזמן לא מנה ראשונה או איזה משהו שסבתא מכינה כשאנחנו חולים. מרק זו ארוחה ועולם שלם.
ואין כמו תאילנד כדי להעניק לעולם מרק בשר וחלב קוקוס חריף עם איטריות אורז וקארי אדום כדי להמחיש לכם עד כמה מרק זה עולם שלם.
מרק תאילנדי
מצרכים:
1/2 קילו אנטריקוט קוביות קטנות
1 בצל סגול פרוס
6 שיני שום דפוקות
1 כף קארי אדום
2 עלי כפיר ליים טריים או מיובשים
1/2 מטבע סוכר דקלים או שתי כפות סוכר חום
10 פטריות שמפיניון חצויות
4 כוסות מים רותחים
1 קרם קוקוס
2 ליים סחוטים
אופן ההכנה:
צורבים בשר בסיר.
מוסיפים בצל סגול ושום.
מערבבים ומוסיפים קארי אדום.
מוסיפים עלי כפיר ליים, סוכר דקלים ומערבבים.
מים רותחים
ואז פטריות, בצל ירוק וקרם קוקוס.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים ומבשלים חצי שעה.
סוחטים ליים.
להגשה:
איטריות אורז רחבות מבושלות
עלי כוסברה בנדיבות
פלפל אדום חריף לפי הטעם
תגובה אחת
אני היום בסינגפור ואכלתי מרק תיאלנדי…שלך נראה הרבה יותר מבטיח