שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

מסאחן עוף

מסאחן עוף –
מאכל שמגיע אלינו מהמטבח הערבי
שילוב מופלא בין פיתה ביתית
לבין עוף מפורק ונימוח שבאמת מתפרק בפה.

המאכל הזה הוא קלאסי למנת חלוקה
בייחוד בגלל צורת ההגשה שלו.
אז אם חיפשתם משהו שיתאים, כמנה ראשונה אבל משביעה,
או סתם כמנת חלוקה לאורחים – זו אופציה נפלאה.

עוף מסאחן

מסאחן עוף

מרכיבים:

3.5 ק״ג בצל לבן פרוס
2 ק״ג כרעיים
2.5 ליטר שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
עלי דפנה
ציפורן
קינמון
הל
פלפל אנגלי טחון
כוכב אניס

פיתה עירקית

אופן ההכנה:

מנקים את הכרעיים מעודפי עור ושומן.

מחממים מצלית עם שמן רגיל , מניחים את הכרעיים עם העור כלפי מטה ומזהיבים טוב , הופכים לצד השני לסגירה של העוף, מוציאים את הכרעיים ומכניסים את הבצל הפרוס, מוסיפים קינמון ,הל ,כוכב אניס ,פלפל אנגלי טחון ,ציפורן,עלי דפנה מלח ופלפל שחור גרוס ,מטגנים קלות מוסיפים שמן זית ומכבים את המצלית.

מסדרים את הכרעיים בתבניות ,מכסים בבצל ושמן ומכניסים לתנור לצליה של שעה וחצי 160 מעלות

מקררים מעט ומסננים את השמן.

 

יילך מושלם עם הפיתה הביתית!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

ספגטי עגבניות, חצילים ומוצרלה

ספגטי עגבניות, חצילים ומוצרלה

עצמו עיניים והקשיבו היטב למילים הבאות: עגבנייה, חציל, מוצרלה. שיקום מי שלא הרגיש לרגע את ארץ המגף בועטת בו בכל הגוף ובלוטות הטעם. ואפילו הרשתי

בוריקה שוק הכרמל

בוריקה שוק הכרמל 

אחד מיני מאכלים שישראלים פשוט מתים עליהם. בוריקה! והדוכן בשוק הכרמל שאני לא יודע איך- אבל מכין בוריקה טעימה למדי. חייבים לנסות את זה בבית.

דפי אורז במילוי ירקות

קבלו את המתכון לדפי אורז במילוי ירקות מתוך הספר שלי ״גם טעים וגם בריא״ שיצא לאור במטרה להנגיש את המטבח לחולי קרוהן ומחלות מעי דלקתיות אחרות.

תגובה אחת

  1. לפני מספר ימים ראיתי בטלביזיה מתכון למסאחן עוף שהכנתה. הבצל בושל בקונפי וגם העוף והכל היה מונח על בצק עלים אפוי. ציינת שאת המתכון קיבלת מחבר. לא זוכרת במדויק איך מכינים ובא לי מאוד מאוד להכין למשפחתי. אפשר את עזרתך ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)