מסאחן עוף –
מאכל שמגיע אלינו מהמטבח הערבי
שילוב מופלא בין פיתה ביתית
לבין עוף מפורק ונימוח שבאמת מתפרק בפה.
המאכל הזה הוא קלאסי למנת חלוקה
בייחוד בגלל צורת ההגשה שלו.
אז אם חיפשתם משהו שיתאים, כמנה ראשונה אבל משביעה,
או סתם כמנת חלוקה לאורחים – זו אופציה נפלאה.
מסאחן עוף
מרכיבים:
3.5 ק״ג בצל לבן פרוס
2 ק״ג כרעיים
2.5 ליטר שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
עלי דפנה
ציפורן
קינמון
הל
פלפל אנגלי טחון
כוכב אניס
פיתה עירקית
אופן ההכנה:
מנקים את הכרעיים מעודפי עור ושומן.
מחממים מצלית עם שמן רגיל , מניחים את הכרעיים עם העור כלפי מטה ומזהיבים טוב , הופכים לצד השני לסגירה של העוף, מוציאים את הכרעיים ומכניסים את הבצל הפרוס, מוסיפים קינמון ,הל ,כוכב אניס ,פלפל אנגלי טחון ,ציפורן,עלי דפנה מלח ופלפל שחור גרוס ,מטגנים קלות מוסיפים שמן זית ומכבים את המצלית.
מסדרים את הכרעיים בתבניות ,מכסים בבצל ושמן ומכניסים לתנור לצליה של שעה וחצי 160 מעלות
מקררים מעט ומסננים את השמן.
יילך מושלם עם הפיתה הביתית!
2 תגובות
לפני מספר ימים ראיתי בטלביזיה מתכון למסאחן עוף שהכנתה. הבצל בושל בקונפי וגם העוף והכל היה מונח על בצק עלים אפוי. ציינת שאת המתכון קיבלת מחבר. לא זוכרת במדויק איך מכינים ובא לי מאוד מאוד להכין למשפחתי. אפשר את עזרתך ?
מתכון לעשירים . 2.5 ליטר שמן זית עלות 100 שקל..