מסאחן עוף

מסאחן עוף –
מאכל שמגיע אלינו מהמטבח הערבי
שילוב מופלא בין פיתה ביתית
לבין עוף מפורק ונימוח שבאמת מתפרק בפה.

המאכל הזה הוא קלאסי למנת חלוקה
בייחוד בגלל צורת ההגשה שלו.
אז אם חיפשתם משהו שיתאים, כמנה ראשונה אבל משביעה,
או סתם כמנת חלוקה לאורחים – זו אופציה נפלאה.

עוף מסאחן

מסאחן עוף

מרכיבים:

3.5 ק״ג בצל לבן פרוס
2 ק״ג כרעיים
2.5 ליטר שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
עלי דפנה
ציפורן
קינמון
הל
פלפל אנגלי טחון
כוכב אניס

פיתה עירקית

אופן ההכנה:

מנקים את הכרעיים מעודפי עור ושומן.

מחממים מצלית עם שמן רגיל , מניחים את הכרעיים עם העור כלפי מטה ומזהיבים טוב , הופכים לצד השני לסגירה של העוף, מוציאים את הכרעיים ומכניסים את הבצל הפרוס, מוסיפים קינמון ,הל ,כוכב אניס ,פלפל אנגלי טחון ,ציפורן,עלי דפנה מלח ופלפל שחור גרוס ,מטגנים קלות מוסיפים שמן זית ומכבים את המצלית.

מסדרים את הכרעיים בתבניות ,מכסים בבצל ושמן ומכניסים לתנור לצליה של שעה וחצי 160 מעלות

מקררים מעט ומסננים את השמן.

 

יילך מושלם עם הפיתה הביתית!

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

בוריקה שוק הכרמל

בוריקה שוק הכרמל 

אחד מיני מאכלים שישראלים פשוט מתים עליהם. בוריקה! והדוכן בשוק הכרמל שאני לא יודע איך- אבל מכין בוריקה טעימה למדי. חייבים לנסות את זה בבית.

מקלובה עם בצלים ממולאים

מקלובה עם בצלים ממולאים

קבלו סיר אורז פרסי שהוא בעצם מקלובה שהיא בעצם מקלובה עם בצלים ממולאים. הסיר שהשתמשתי הוא דרעק לא נורמלי וחייבים להשתמש בטפלון במידה ורוצים מקלובה

2 תגובות

  1. לפני מספר ימים ראיתי בטלביזיה מתכון למסאחן עוף שהכנתה. הבצל בושל בקונפי וגם העוף והכל היה מונח על בצק עלים אפוי. ציינת שאת המתכון קיבלת מחבר. לא זוכרת במדויק איך מכינים ובא לי מאוד מאוד להכין למשפחתי. אפשר את עזרתך ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)