פיתה ביתית בדיוק כמו במאפייה

צילום: סופגי

לא יעזור, אין, פשוט אין סיפוק גדול יותר מלהכין בבית
משהו שאתם כבר שנים קונים בסופר או במאפייה אחרת.
פיתה הוא אחד מהם.

וכשהמתכון כל כך פשוט להכנה והתוצאה כזו טעימה- זה כל מה שצריך.

פיתה ביתית, רכה וחמה שהרגע יצאה מהתנור, בול לעל האש, לארוחות צהריים
וגם סתם שיהיו לנו כמה בבית, פשוט כי זה טעים ברמות.
נו, הלכתם ללוש כבר?

 

אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם 🙂

צילום: סופגי

פיתה ביתית בדיוק כמו במאפייה

מרכיבים:

500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
20 גרם מלח
10 גרם סוכר
300 מ״ל מים

 

צילום: סופגי

אופן ההכנה:

  1. מניחים את המרכיבים היבשים בקערת מיקסר המצוייד בוו לישה ומערבבים דקה.
  2. מוסיפים את המים ולשים כ10 דקות על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק גמיש וחלק.
  3. מעבירים את הכדור לקערה גדולה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים עד להכפלת נפח (כשעה)- עדיף במקום חמים. ניתן לחמם תנור ל30 מעלות ולהפוך אותו לתא התפחה ביתי.
  4. מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לכדורים, כאשר כל כדור ישקול 200 גרם.
  5. מכסים את הכדורים ומתפיחים פעם נוספת- הפעם כ40 דקות.
  6. בנתיים נפעיל את התנור על 250 מעלות במצב טורבו.
  7. לאחר 40 דקות- מרדדים כל כדור לצורת עיגול בערך בעובי חצי ס״מ ומניחים על תבנית אפייה מקומחת. מכסים אותן במגבת ומניחים ל15 דקות מנוחה.
  8. מכניסים לתנור ואופים כ5 דקות מכל צד, עד שהפיתות מתנפחות ומשחימות. (יכול להיות שזה ייקח פחות או קצת יותר זמן, כל תנור מתנהג אחרת).

 

צילום: סופגי

צריך גם משהו בתוך הפיתה, לא? אתם חייבים לנסות עם השווארמה דג, זה מדהים.

 

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

פאי רועים

פאי רועים

קבלו פאי רועים של אמא של שירנקה (ארגנטינאית מלידה) לרוב אנחנו מכירים את הגרסה האנגלית והכבדה של הבשר עם הפטריות, אבל פה מוותרים על הכל

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

בלילה ארוך של הכנות בחדר האוכל, נולדה הפסטה הזו: ריגטוני עם בשר שפונדרה עמוק בבישול ארוך. טעמים כה נפלאים שכל שנותר הוא למזוג כוס יין ולאכול.

פסטה פסטו בסיר אחד

את המתכון הזה העליתי לסטורי לפני מספר ימים כי שירן ביקשה פסטה מפנקת אבל ״משהו קצת אחר״. ועפתם עליו. ממש! אז לאור כל הבקשות הפניות

4 תגובות

  1. הפיתות יצאו ממש מלוחות, אפשר להפחית את כמות המלח בחצי.
    הן גם לא התנפחו מספיק ולא נוצר כיס, זה אמור להיות ככה או שעשיתי משהו לא בסדר?

    1. היו לי ציפיות גבוהות מהמתכון הזה ..
      יצא מזעזע. מאוד מלוח, בקושי תפח, החום גבוה מדי, הפיתות התקשו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)