אוגוסט זה אחד החודשים השנואים עלי בעולם. אפשר לומר שחיי התהפכו בחודש הזה לפני כמה שנים טובות. לא אכנס עכשיו לכל הפרטים, בכל זאת יום א׳ ולא בא לי לחפור, אז רק אגיד שאנחנו טסים עוד שנייה לכל אוגוסט כי לפעמים בריחה היא לא רק אמצעי אלא מטרה מקודשת בפני עצמה, וגם במקום לצלול לתהומות עדיף להיזכר בנוסטלגיה דביקה. והפעם נזכרתי בלחמניות המבורגר שגם הן במידה לא מבוטלת הסיטו את חיי ממסלולם. בגדול לא מתחרט על כלום ולא הייתי משנה דבר, כי מה שבאמת חשוב בחיים זה מה שקורה עכשיו ולא מה שקרה בעבר ובטח לא מה יקרה בעתיד, ובאווירת הזן שנכנסתי זה זמן נפלא להמליץ לכםן על לחמניות המבורגר שיעשו לכם טעים בבטן.
לחמניות המבורגר
מצרכים:
1/2 קילו קמח לחם
10 גר שמרים יבשים
50 גר סוכר
10 גר מלח
1 ביצה לארג׳
240 מל מים או חלב
50 גר שמן צמחי או חמאה מומסת
להברשה:
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
כל המצרכים פרט לשמן במיקסר במהירות נמוכה עד לקבלת בצק. מוסיפים שמן ומגבירים מהירות לבינונית ולשים 8 דק. מכסים במגבת ומתפיחים שעה.
מעבירים בצק לשיש ומחלקים אותו לעשרה כדורים. כל כדור מניחים על נייר אפייה ומכסים במגבת להתפחה נוספת של חצי שעה.
מחממים תנור ל200 מעלות
מניחים בתחתית התנור תבנית ריקה.
חורצים כל כיפה של לחמנייה באיקס
מברישים בביצה.
מכניסים לתנור ויוצקים חצי כוס מים לתבנית הריקה
אופים 13-17 דק.
תנו להן לעמוד קצת לפני הפריסה וזה הזמן להניח המבורגר על האש