שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp

לביבות תירס טבעוניות האהובות על מון

צילום: סופגי

איך נולדו לביבות תירס טבעוניות?
לפני כמעט שנה,
כשהקורונה הפציעה לחיינו, הזמינה אותי אורי שביט (הלא היא העומדת מאחורי ״טבעוניות נהנות יותר״) לבשל מנה אחת מהצומח, שתהיה כיפית, קלילה ואם אפשר גם פשוטה להכנה זה נפלא.

אז נסיתי קצת לחשוב, ומפה לשם נזכרתי במנת תירס פשוטה פשוטה, שאכלתי לפני המון שנים בטיול ארוך בתאילנד.
התירס היה מתקתק עם נגיסות כיפית ממש.
מתוך כל הסיפורים והזכרונות אליהם גלשתי תוך כדי המחשבה, החלטתי להכין לביבות תירס טבעוניות.

הלביבות האלו עם הזמן ועם ההתפתחות של התאומים, הפכו ללביבות האהובות על מוני.
היא יכולה לחסל את כל מה שאני אניח מולה.
אז אם במקרה יש לכם ילד שלא אוהב אוכל וזה הופך להיות טקס בעייתי, נסו הלביבות האפויות. אולי זה יפתור משהו 🙂

 

הלביבות מסתדרות מהמם לצד הסלט כרוב ונבטים!

הכנתם? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם 🙂

צילום: סופגי

לביבות תירס טבעוניות האהובות על מון

מרכיבים: (לכ-12 לביבות)

1 כוס גרגירי תירס מופשרים, טריים או מקופסא
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס מים
1/4 כפית פלפל שאטה גרוס
1 כף בצל סגול, קצוץ דק
1 כף עירית, שום ירוק או בצל ירוק, קצוצים
מלח
שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הלביבות בקערה ומניחים למשך כ-5 דקות.
  2. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי-עמוק. מניחים כף אחרי כף מהבלילה בשמן החם באופן מרווח (ניתן להיעזר ב2 כפות) ומטגנים 2-3 דקות עד שהצד התחתון שחום ופריך והצד העליון כמעט התייבש.
  3. הופכים לצידן השני ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לנייר סופג וממשיכים כך עם יתר הבלילה.
  4. מעדיפים לאפות? אחלה, מחממים תנור על 200 מעלות. מרססים נייר אפייה בשמן ומסדרים את הלביבות כף אחרי כף על הנייר. מרססים בשמן ומכניסים לתנור ל10-15 דקות עד שהן מזהיבות.

 

פורסם לראשונה בבלוג של אורי שביט.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב twitter

אולי יעניין אותך גם...

סלט פתיתים קר

סלט פתיתים קר- הכוכב של הקיץ

מזג האוויר כבר ממש מתחמם ומרגישים את הקיץ מעבר לפינה. זה נראה לי כמו הזמן המדוייק להכין סלט פתיתים קייצי ומרענן, אין מתאים מזה 🙂

3 תגובות

  1. היי, אפשר לאפות במקום לטגן? ומה אפשר להחליף במקום התירס (אפונה, קישואים…)
    תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

אני עומר מילר, שף ישראלי מזה 13 שנים. מסעדן, שותף באולם אירועים, בעל רשת ההמבורגרים סוסו ובניו, מבעלי פיצריית סבא ושתי מסעדות חוף (קאליפסו, מנדרין), מגיש תכניות אוכל בטלויזיה, בעל אינסטגרם פעיל, נשוי לשירן, אבא לתאומים טריים, אוהב לאכול, אוהב להאכיל, אוהב לכתוב.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)