גראטן קישואים יווני

הטיסה ליוון לא שחררה אותי נפשית, בעיקר קולינרית. בימים שאני לא מאה אחוז אני פורח במטבח. יש לי אישור מרופא.
אני יכול לקלוף שק של תפוחי אדמה עם סכין ולא עם קולפן כי ככה לימדו אותנו במטבחים, אבל כשאני בבית, וצריך להכין ארוחה מהירה, וחשוב מזה: לחתוך את הירקות באותו הגודל והעובי, בצורה אסתטית ומדויקת – מנדולינה היא הפתרון.
נוחה לעבודה ולניקוי, חותכת את הירקות לטבעות, קוביות ורצועות והכל בכיוון זריז וקליל. אז אולי כדי שלא אפלוט שוב איזו בדיחת אבא עבשה, פשוט נעבור למתכונים?

גראטן קישואים

גראטן קישואים יווני

5 קישואים פרוסים במנדולינה לטבעות בעובי חצי סמ
1/4 כוס שמז
1/2 כוס פרמזן מגורר
3 כפות שטוחות אורגנו יבש
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
בתבנית שמתאימה לתנור פורסים נייר אפייה ומסדרים את פרוסות הקישוא ממש כמו בסרטון, מפזרים אורגנו יבש, פרמזן, מלח פלפל ומעט שמן זית.
חוזרים על הפעולה עם כל הקישואים שפרסתם.
מכניסים לתנור כשהתבנית מכוסה ל40 דק
מסירים את המכסה וצולים עוד 10 דק.

מתכון לצזיקי:

מצרכים:

1 כוס יוגורט סמיך
3 שיני שום כתושות
5 בייבי מלפפונים פרוסים לטבעות במנדולינה
1/2 כוס נענע קצוצה
1/2 כוס שמיר קצוץ
1 בצל סגול קטן קצוץ דק
3 כפות חומץ יין אדום
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים ומתקנים תיבול

בתאבון❤️❤️❤️

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omer Miller (@omermiller)

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

ירקות מוחמצים

ירקות מוחמצים

אני מת על ירקות מוחמצים אבל ברוב המקומות מוסיפים קארי או עמבה ואני אוהב את זה כמה שיותר נקי. גם ברמת זמן ההכנה: קצר. יום

תגובה אחת

  1. חג שמח לך, האם ניתן להכין
    את הגראטן והצזיקי יום לפני?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)