מרק כתום

החלטתי להכין היום הכל בטאבון. שירנקה הביאה מלא סוגי דלועים אז קילפתי, חתכתי לריבועים והכנסתי לטאבון לצריבה וריכוך ראשוני.
יצא מרק כתום פסיכי. אפשר לוותר על טאבון ולצרוב בתנור, ואפשר פשוט לצלות הכל בסיר, אבל לטעם של טאבון יש קסם אחר.

מרק כתום

מרק כתום

מצרכים:

1/2 קילו קוביות של דלעת/דלעת ערמונים/דלעת ספגטי/דלורית וכו (אפשר קצת מכל דבר או להתמקד בדלעת מסוג אחד)
1 בטטה קלופה קוביות
2 גזרים קלופים טבעות
2 ענפי סלרי
2 כרישות
10 שיני שום
1 כפית גינגר
1 כפית כורכום טרי
1 כוס עדשים כתומות
1 כפית קארי צהוב
1 כף סוכר
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

מתבלים את כל הירקות בשמן זית מלח ופלפל. צולים בטאבון או בתנור לוהט 15 דקות.
מכניסים הכל לסיר, מוסיפים כורכום וג'ינג'ר, מים רותחים, עדשים כתומות ומביאים לרתיחה. מוסיפים תיבול ומבשלים שעה. מועכים את תכולת המרק מעט בעזרת כף עץ ומגישים.

בתאבון

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

קליפות תפוז בשוקולד

קליפות תפוז בשוקולד

קליפות תפוז בשוקולד מצרכים: 3 תפוזים קלופים (רק הקליפות) סירופ 500 מל מים 500 גר סוכר לימון סחוט שוקולד: 200 גר שוקולד מריר 1 כפית

אסאדו

אסאדו מפורק משלושה מרכיבים

לפני שנתיים וחצי החלטתי להתחיל לעבוד מהבית. זה החל שנה קודם. במקום עשרה ימים של עבודה בשבוע התחלתי להגיע מהמושב לעיר פעמיים שלוש בשבוע בלבד.

סלט חסה ותפוחים

סלט חסה ותפוחים מקורמלים

הגיע הזמן לעשות סדר במנה הזו, כי יש לי תחושה שעשינו מהכל סלט (מת על משחקי מילים טיפשיים) סלט זה לא סתם מנה שמונחת לצד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)