מרק כתום

החלטתי להכין היום הכל בטאבון. שירנקה הביאה מלא סוגי דלועים אז קילפתי, חתכתי לריבועים והכנסתי לטאבון לצריבה וריכוך ראשוני.
יצא מרק כתום פסיכי. אפשר לוותר על טאבון ולצרוב בתנור, ואפשר פשוט לצלות הכל בסיר, אבל לטעם של טאבון יש קסם אחר.

מרק כתום

מרק כתום

מצרכים:

1/2 קילו קוביות של דלעת/דלעת ערמונים/דלעת ספגטי/דלורית וכו (אפשר קצת מכל דבר או להתמקד בדלעת מסוג אחד)
1 בטטה קלופה קוביות
2 גזרים קלופים טבעות
2 ענפי סלרי
2 כרישות
10 שיני שום
1 כפית גינגר
1 כפית כורכום טרי
1 כוס עדשים כתומות
1 כפית קארי צהוב
1 כף סוכר
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

מתבלים את כל הירקות בשמן זית מלח ופלפל. צולים בטאבון או בתנור לוהט 15 דקות.
מכניסים הכל לסיר, מוסיפים כורכום וג'ינג'ר, מים רותחים, עדשים כתומות ומביאים לרתיחה. מוסיפים תיבול ומבשלים שעה. מועכים את תכולת המרק מעט בעזרת כף עץ ומגישים.

בתאבון

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סלט וולדורף

סלט וולדורף

סלט וולדרוף זו מנה שכל אחד שגדל בשנות השמונים מכיר, וכמו הרבה דברים מהאייטיז ביצוע גס ומעט רשלני זיכה את המנה ביחסי ציבור רעים. אבל

מרק עוף וקניידלך

מרק עוף וקניידלך

אמא שלי מכינה מרק עוף עם המון ירקות: פלפלים, קישואים, כרוביות, תפוחי אדמה ועוד. אני הרבה יותר מנימליסטי עם הירקות אבל מקפיד להוסיף שורש כורכום

חלב מרוכז קטוגני

חלב מרוכז קטוגני

לפני כמה ימים העליתי ריל להכנת שמנת להקצפה בבית. המון שאלו למה צריך להכין אם אפשר לקנות והאמת שיש המון סיבות אבל בא לי להתרכז

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)