החלטתי להכין היום הכל בטאבון. שירנקה הביאה מלא סוגי דלועים אז קילפתי, חתכתי לריבועים והכנסתי לטאבון לצריבה וריכוך ראשוני.
יצא מרק כתום פסיכי. אפשר לוותר על טאבון ולצרוב בתנור, ואפשר פשוט לצלות הכל בסיר, אבל לטעם של טאבון יש קסם אחר.
מרק כתום
מצרכים:
1/2 קילו קוביות של דלעת/דלעת ערמונים/דלעת ספגטי/דלורית וכו (אפשר קצת מכל דבר או להתמקד בדלעת מסוג אחד)
1 בטטה קלופה קוביות
2 גזרים קלופים טבעות
2 ענפי סלרי
2 כרישות
10 שיני שום
1 כפית גינגר
1 כפית כורכום טרי
1 כוס עדשים כתומות
1 כפית קארי צהוב
1 כף סוכר
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה:
מתבלים את כל הירקות בשמן זית מלח ופלפל. צולים בטאבון או בתנור לוהט 15 דקות.
מכניסים הכל לסיר, מוסיפים כורכום וג'ינג'ר, מים רותחים, עדשים כתומות ומביאים לרתיחה. מוסיפים תיבול ומבשלים שעה. מועכים את תכולת המרק מעט בעזרת כף עץ ומגישים.
בתאבון