חטיף שעועית ירוקה בטמפורה עם רוטב צ׳ילי

החברים שלי בשופרסל גרין איתגרו אותי להכין נישנוש קטן בריא ומגניב.

ובגלל שאני ממש אוהב שעועית ירוקה, החלטתי שזה יכול להיות כיף גדול להפוך אותה לחטיף קרנצ'י ומתפצח

כזה שאי אפשר להפסיק לנשנש.

תוסיפו רוטב צ׳ילי מתוק חרפרף וכוס בירה קרה ואתם מסודרים.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם

חטיף שעועית ירוקה בטמפורה
צילום : סופגי

חטיף שעועית ירוקה בטמפורה עם רוטב צ׳ילי

מרכיבים

500 גר׳ שעועית ירוקה קפואה, מופשרת ומיובשת היטב (אפשר כמובן להשתמש גם בשעועית ירוקה טרייה אם הצלחתם להשיג כזאת)
2 כוסות קמח טמפורה
כוס סודה
1 ביצה
מלח דק
2 כוסות שמן חמניות לטיגון
4 כפות רוטב צ׳ילי של שופרסל גרין
1 כף שומשום קלוי

 

צילום: סופגי

הכנה

לפני תחילת העבודה חשוב מאוד להפשיר ולייבש את השעועית היטב.
בשלב הראשון מחממים את השמן בסיר עמוק.
בזמן שהשמן מתחמם מכינים את בלילה הטמפורה.
מערבבים היטב את כל מרכיבי הבלילה (קמח הטמפורה הסודה והמלח) עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

 

צילום: סופגי

כשהשמן מגיע לטמפ׳ הרצוייה (אם אתם רוצים להיות בטוחים אפשר לקחת שעועית אחת ולטבול אותה בשמן, אם הוא מתחיל לבעבע ולרקוד סביבה השמן מוכן לעבודה) טובלים את השעועיות היבשות בבלילה, כל פעם קצת, ומכניסים לשמן (זהירות על האצבעות) ומטגנים עד הזהבה.

 

צילום: סופגי

מוציאים את השעועית ומניחים על נייר סופג.
עורמים את השעועית הירוקה על צלחת,  מוזגים לקערית קטנה רוטב צ׳ילי של גרין מפזרים שומשום מעל, מגישים ומנשנשים.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

אסאדו

אסאדו מפורק משלושה מרכיבים

לפני שנתיים וחצי החלטתי להתחיל לעבוד מהבית. זה החל שנה קודם. במקום עשרה ימים של עבודה בשבוע התחלתי להגיע מהמושב לעיר פעמיים שלוש בשבוע בלבד.

לחמניות פרעצל

לחמניות פרעצל

בצקים, בטח כאלו שמבוססים על שמרים, מלחיצים אנשים. חצי מהאנושות נמנעת מראש מלעבוד איתם. תוסיפו לבצק שמרים גם את הצורך לבשל אותו במים לפני האפייה

ניוקי א-לה רומנה ברוטב פטריות

מתכון של ניוקי א-לה רומנה ברוטב פטריות ופרמז׳ן שמתאים כמנה למרכז השולחן, כמנה עיקרית וכמנת חג מהממת. מנה קלה יחסית לשם המאיים שלה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)