שפונדרה

בחודשים האחרונים אני חוקר את ״תנועת ההאטה״. לפני זמן מה מצאתי את עצמי מאיץ בילדים להתלבש מהר בבוקר כדי לסיים את הטרפת של הבוקר, להעיף אותם לגן ולהתחיל כבר את היום שלי. שירנקה הבטיחה לי שאם נעשה את הכל לאט נסיים עדיין באותו הזמן ואולי אפילו קודם. הרעיון הוא לא למרוח את הזמן אלא להעביר אותו בשלווה. בחיוך. זה נשמע מוזר אבל זה אשכרה עבד. במקום מאתיים פעמיים בבוקר לומר נו כבר תתלבשו, נו כבר תצחצח שיניים התחלתי לעטות חיוך, לצייר עם הילדים ולהתחבק בספה. משהו ברוגע שאתה משדר מחלחל לילדים ומצאנו את עצמנו מגיעים לגן לפני הגננת.

ההאטה הזאת גם משפיעה על הבריאות. הפסקתי לחסל מהצלחת בשתי דקות בלי ללעוס וישר לבלוע. אני נהנה מכל ביס. לועס היטב ואשכרה יושב ליד שולחן בזמן האוכל. האטה היא דרך חיים. לא להתעורר ישר לתוך הפלאפון. לשתות כוס מים. לצאת למרפסת בלי חולצה. לנשום. עזבו עכשיו תרגול נשימות אינטנסיבי. סתם ככה לנשום עמוק שנייה. ויודעים מה? זה לא איזה משהו רוחניקי ופריבילגי. זו החלטה. זו משימה וזה אתגר ויעד לעמוד בו. והכי כיף: אתם מרוויחים חיים פחות לחוצים ומופחתי סטרס, מגיעים לכל דבר בזמן ואפילו קודם, מצליחים להנות מהאוכל שלכם, מהילדים שלכם מהבן/בת זוג שלכם ואפילו למרבה הפלא – מעצמכם. להגיד לכם שאני תמיד מצליח לעמוד בזה? לא. האם אני משתדל? וואלק, כל יום. מתאמן ומשתפר. וזה ניהיה קל מיום ליום. ומענג משנייה לשנייה.

שפונדרה

שפונדרה

מצרכים:

1/4 כוס שמן זית
2.5 קילו שפונדרה על העצם
2 בצלים סגולים
2 בצלים לבנים
6 בצלי שאלוט (אפשר רק סוג בצל אחד ולהתאים בכמות. ככל הנוגע הבצל כל המרבה הרי זה משובח)
3 ענפי אורגנו
4 ראשי שום ירוק (אם אין לכם אז שום רגיל)
מלח גס
2 כוסות ציר עוף רותח או מים רותחים.

אופן ההכנה:

מחממים תנור לטורבו גריל עליון 250 מעלות.
במחבת גדולה יוצקים שמז. וצורבים את הבשר כשהעצמות כלפי מעלה. מפזרים בצלים, שום, אורגנו, מלח גס. אחרי 5 דק שהכל נצרב היטב מוסיפים נוזל רותח. מכסים היטב בנייר אפייה ונייר כסף. אבל לעטוף היטב היטב. ששום טיפת אדים לא תצא. האדים יעזרו בבישול וריכוך הבשר.
מכניסים מחבת לתנור ומנמיכים את החום ל200. צולים 60 דק בדיוק ומנמיכים את החום ל150 לשעתיים וחצי או 130 לארבע שעות או 110 ל8 שעות. תבחרו. הבשר יצא רך בכל אחת מהאופציות.

מוציאים מהתנור, מסירים כיסוי, שולפים עצמות של דינוזאור ובעזרתן מפרקים את הבשר. הבצלים הופכים לריבה מטורפת. השום הירוק מדיף ארומה משכרת בבית וכיף למעוך אותו לתוך הריבה.

אצלנו חצי 1/3 כמות הולכת בשביל אבא. 1/3 כמות נכנסת לתוך פסטה לקבלת פסטה בשר מטריפה וה1/3 האחרון נאכל ישר מהסיר כי בנינו אין כיף כזה.

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

סלט ביצים בלי מיונז

סלט ביצים בלי מיונז

סלט ביצים בלי מיונז ובלי קילוף!!!! המטבח הפולני-יהודי חטף (כמו כל היהודים) מכה אנושה בזמן השואה כאשר אינסוף מנות ומתכונים נמחקו מן העולם, הבעיה השנייה

מרק עצמות

מרק עצמות

היום אני רוצה לתת לכם מתכון לתרופת פלא. אולי השינוי הכי גדול שעשיתי בתזונה שלי אי פעם. מרק עצמות. לכל עם בעולם יש מרק עצמות

ירקות מוחמצים

ירקות מוחמצים

אני מת על ירקות מוחמצים אבל ברוב המקומות מוסיפים קארי או עמבה ואני אוהב את זה כמה שיותר נקי. גם ברמת זמן ההכנה: קצר. יום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)