אני מת על ירקות מוחמצים אבל ברוב המקומות מוסיפים קארי או עמבה ואני אוהב את זה כמה שיותר נקי. גם ברמת זמן ההכנה: קצר. יום אחד של מנוחה על השיש וזה מוכן.
לפני שאתם קופצים עלי אגיד שאני לא מוסיף פנימה כרוב ירוק כי לו אני שומר כבישה מיוחדת שתעשה לכם פרוביוטיקה של הטבע למעיים שלכם. תבחרו ירקות פריכים, צעירים וטריים. והכי חשוב: ישראליים. תנובת הארץ, תוצרת כחול לבן של החקלאים שלנו. זה נכון תמיד ונכון כפליים בעתות מלחמה.
אחרי שנים בהן כבשתי זעם שהתפוצץ להתפרץ, כבשתי רגשות, כבשתי דמעות וחיסלתי לעצמי את המעיים, הגיע הזמן להחזיר לגוף במתנה כבישה איכותית של ירקות.
אני חייב להודות שכרוב אורגני כבוש ומותסס הוא חלק מהתפריט היומי שלי בזכות החיידקים הטובים שהוא מכיל, וירקות מוחמצים כמו בסרטון שנים אכלתי רק בשווארמיות, אבל הגיע הזמן לשנות את המשוואה. כל השיש בבית מפוצץ צנצנות של מלפפונים במלח, לימון כבוש, ירקות קראנצ׳ים בכורכום ואפילו צ׳ילי ירוק שתוסס לי פה כמו משוגע.
מבטיח להעלות בשבוע הבא את הכרוב הכבוש אבל בינתיים קבלו מתכון סופר קל ופשוט שמעניק תוצאה מצטיינת פעם אחר פעם.
ירקות מוחמצים
מצרכים:
לירקות:
1 כרוב קטן לפרחים
2 גזרים קלופים ופרוסים
1 קולרבי קלוף ופרוס
1 שומר פרוס
1 פלפל ירוק חריף
2-4 שיני שום
הוספתי גם את העלים של השומר אפשר שמיר אפשר לוותר.
אופציות:
שעועית ירוקה טרייה, מקלות סלרי, כרוב ירוק, צנון, צנונית
למשרה:
1 ליטר מים
2 כפות מלח
1.5 כפות סוכר
2 כפות חומץ
3 עלי דפנה
5 פרוסות כורכום טרי או כף אבקת כורכום
3 פרוסות ג'ינג'ר טרי
אופן ההכנה:
מביאים את כל חומרי המשרה לרתיחה ומערבבים עד המסת המלח והסוכר.
מסדרים בצנצנת מעוקרת את הירקות ויוצקים את הנוזל הלוהט.
סוגרים צנצנת אטימה מוחלטת ומשגרים לאדן החלון (בימי החורף הנעימים) ל- 14 שעות. אפשר 24 שעות במקרר.
בתאבון חברות וחברים שלי ❤️🇮🇱❤️
תגובה אחת
אני מניחה שמדובר בכרובית ולא בכרוב שחולק לפרחים….