פטריות מוקרמות בטחינה

פטריות מוקרמות בטחינה

מרכיבים:

500 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק
2 בצלים קצוצים
1-2 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
מלח ופלפל שחור

לטחינה
1 כוס (250 מ״ל) טחינה גולמית
2 שיני שום כתושות
2-3 כפות מיץ לימון מסונן
מלח
מים

אופן ההכנה:

  1. להכנת הרוטב- מערבבים את כל חומרי הטחינה, מוסיפים מים לקבלת הסמיכות הרצוייה. מעבירים למקרר.
  2. להכנת הפטריות- מטגנים את הבצלים עד שהזהיבו, מוסיפים את פרוסות השום ואת הפטריות ומקפיצים כ2 דקות.
  3. מעבירים לכלים אישיים חסיני חום. יוצקים מעל את רוטב הטחינה.
  4. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) עד שהטחינה הזהיבה.

 

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

ריגטוני שפונדרה בבישול ארוך

בלילה ארוך של הכנות בחדר האוכל, נולדה הפסטה הזו: ריגטוני עם בשר שפונדרה עמוק בבישול ארוך. טעמים כה נפלאים שכל שנותר הוא למזוג כוס יין ולאכול.

קציצות פרגית רכות וסלט חצילים

קציצות פרגית רכות רכות, מוגשות לצד סלט חצילים מהמם. מנה קלה ומהירה, בלי יותר מדי שלבי הכנה. חצי שעה מעכשיו ולכולכם יש ארוחה מוכנה להגשה.

סיר קציצות דגים

סיר קציצות דגים

קבלו ת׳סיר המדהים הזה שכאילו נולד להכיל קציצות מכל הסוגים. הפעם הכנתי לכם קציצות דגים שאני מכין שנים, הם טעימות בטירוף, קלות להכנה והילדים מקרנפים

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)