פטריות מוקרמות בטחינה

פטריות מוקרמות בטחינה

מרכיבים:

500 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק
2 בצלים קצוצים
1-2 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
מלח ופלפל שחור

לטחינה
1 כוס (250 מ״ל) טחינה גולמית
2 שיני שום כתושות
2-3 כפות מיץ לימון מסונן
מלח
מים

אופן ההכנה:

  1. להכנת הרוטב- מערבבים את כל חומרי הטחינה, מוסיפים מים לקבלת הסמיכות הרצוייה. מעבירים למקרר.
  2. להכנת הפטריות- מטגנים את הבצלים עד שהזהיבו, מוסיפים את פרוסות השום ואת הפטריות ומקפיצים כ2 דקות.
  3. מעבירים לכלים אישיים חסיני חום. יוצקים מעל את רוטב הטחינה.
  4. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) עד שהטחינה הזהיבה.

 

המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז

איזה כיף שקראתם עד הסוף,
זה הזמן לשתף עם חברים :)

אולי יעניין אותך גם...

רוטב בולונז של מתן חכימי

רוטב בולונז של מתן חכימי

כבר המון המון זמן שאני זומם לארח את מתן חכימי יוצר הפודקאסט ״תחושת בטן״ – הפודקאסט המוצלח, החשוב, מעורר השיח והדיון אבל גם ההתנגדות והביקורת

קציצות עדשים כתומות

קציצות עדשים כתומות

אתמול אחרי הגן הכנו את הקציצות שהפכו למנת דגל אצלנו בבית. לפני חודשיים בערך מוּן חזרה מחברה ואמרה שאכלה קציצות עדשים כתומות ממש טעימות. סימסתי

חלב קשיו

חלב קשיו

בחיים לא שתיתי חלב ניגר. אני רחוק מלהיות טבעוני כמו שאתם יודעים, כן? האמת היא שזה לא טעים בעיני לא כשהחלב קר ולא כשהוא חם,

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קצת עלי

חי עם שירנקה ושלושה ילדים מרהיבים, אנחנו כותבים יחד ספר הדרכה ומעבירים סדנאות בישול.
מתאמן בלהיות אדם, בן זוג ואבא טוב יותר.

מתוך האינסטגרם שלי
אז מה חדש?

לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים, הנחות, הטבות ותכנים שלא תראו בשום מקום אחר, הצטרפו לניוזלטר שלי!

שלא תעזו לפספס

אל תפספסו עדכונים!

רשמו את המייל וקבלו עדכונים על דברים שאסור לכם לפספס ;)