פטריות מוקרמות בטחינה
מרכיבים:
500 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק
2 בצלים קצוצים
1-2 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
מלח ופלפל שחור
לטחינה
1 כוס (250 מ״ל) טחינה גולמית
2 שיני שום כתושות
2-3 כפות מיץ לימון מסונן
מלח
מים
אופן ההכנה:
- להכנת הרוטב- מערבבים את כל חומרי הטחינה, מוסיפים מים לקבלת הסמיכות הרצוייה. מעבירים למקרר.
- להכנת הפטריות- מטגנים את הבצלים עד שהזהיבו, מוסיפים את פרוסות השום ואת הפטריות ומקפיצים כ2 דקות.
- מעבירים לכלים אישיים חסיני חום. יוצקים מעל את רוטב הטחינה.
- אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) עד שהטחינה הזהיבה.
המתכון מתאים במצבי המחלה הבאים:
(2) לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
(5) לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
(7) אי סבילות ללקטוז
תגובה אחת
מדוע אין לך גם קטגוריית מתכונים קי טוגנים….? 😉 🙏